Foto: www.motorsport.com

15-03-2016 – Vandaag heeft het team van Hyundai Motorsport bevestigd dat onze Nederlander Kevin Abbring genavigeerd door Sebastian Marshall dit seizoen in actie zullen komen tijdens drie uitgekozen WRC-evenementen. De kalender zal o.a. bestaan uit de Rally van Portugal in mei en de Rally van Sardinië (Italië) in juni.

Het team van Hyundai Motorsport zal tijdens deze evenementen dus met vier wagens aan de start komen. In tegenstelling tot zijn teamgenoten Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon, zal Abbring echter in de 2015-versie van de Hyundai i20 WRC aan de start komen i.p.v. de 2016-versie. In deze wagen zal het duo deel uitmaken van het tweede team van Hyundai tijdens in ieder geval de Rally van Portugal en de Rally van Sardinië. Hyundai heeft bevestigd dat daar ook minimaal één wedstrijd bij zal komen, maar welke wedstrijd er nog bijkomt moet nog worden bevestigd door het team.

Één van de redenen dat Abbring en Marshall niet het gehele seizoen aan de start komen, is het feit dat hij dit seizoen voornamelijk actief zal zijn met het testen en ontwikkelen van de Hyundai i20 R5, die later dit jaar op de markt zal verschijnen. Het team is in ieder geval zeer tevreden over de prestaties die Abbring buiten de WRC-evenementen levert, al liet hij met zijn resultaten tijdens de Rally van Corsica afgelopen jaar ook even aan de rest van de WRC-top zien wat hij waard was.

Kevin Abbring: “Ik kijk erg uit naar mijn eerste twee rally’s van dit jaar, in Portugal en Sardinië. De twee wedstrijden vinden vlak na elkaar plaats dus ik zou moeten kunnen profiteren van het momentum. We hebben vorig jaar zeer positieve WRC-ervaringen opgedaan. In Portugal wil ik zo snel mogelijk in mijn ritme komen en dan een top-10 klassering neerzetten.”

Michel Nandan (Teambaas Hyundai Motorsport): “Begin dit jaar was Kevin zeer druk met het testen van de R5. Dat was de absolute prioriteit. Nu hebben we wat meer tijd om hem enkele WRC-evenementen aan te bieden. We hebben gekozen voor Portugal en Sardinie omdat hij daar waardevolle ervaring op kan doen op gravel. Kevin kent de auto goed en hij voelt zich er prettig in. Dat biedt hem de beste kans op een goed resultaat.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.