Foto: www.autosport.be

30-04-2016 – François Duval heeft het ritme te pakken! Na de eerste twee showproeven op de Citadel bewees de Belg nog maar een keer dat hij zich kandidaat wil stellen voor de eindzege. Duval mag door zijn snelste tijd als eerste van start gaan tijdens de zaterdagproeven.

Op de eerste klassementsproef kloten Chris van Woensel en navigator Rik Snaet met hun Mitsubishi Lancer WRC nog een kanontijd, maar door een zwakke tijd op de tweede maal Citadel konden ze niet lang van hun leiding genieten. Xavier Bouche klokte tijdens de eerste maal Citadel de tweede tijd, met kort daarachter de Citroën DS3 R5 van Duval.

Tijdens de tweede maal Citadel verloor Van Woensel zoals gezegd de leiding, en werd het klassement daarbij compleet omgegooid. Duval kwam namelijk sterk naar voren na een fantastische tijd, waardoor hij zoals eerder genoemd de leiding zou pakken na de korte vrijdagproeven. Kris Princen en navigator Peter Kasper zouden de tweede tijd klokken, maar keken in het algemene klassement nog altijd tegen Freddy Loix genavigeerd door Johan Gitsels aan vanaf de derde positie. De vierde positie was voor Bouche die uiteindelijk nog iets terugviel, en vijfde werd David Bonjean met de Citroën C4 WRC.

Ook de Nederlanders kenden een goede eerste dag. Antoine van Ballegooijen wist zo de vrijdag af te sluiten met een 18e positie, en Martin van Iersel deed ietsjes rustiger aan met alsnog een 26e positie. Gert-Jan Kobus en Martin Nortier doen op hun beurt erg goede zaken met de Ford Fiesta R2 op een 27e positie algemeen. Kijk morgen weer om niets te missen van het actuele nieuws van de zaterdag rondom Jambes.

 

TUSSENSTAND NA DAG 1

1. F. Duval / A. Bourdead Hui (Citroën DS3 R5 – 6:36.8)

2. F. Loix / J. Gitsels (Skoda Fabia R5 – +9.4)

3. K. Princen / P. Kasper (Peugeot 208 T16 – +9.6)

4. X. Bouche / K. Fernández (Skoda Fabia R5 – +10.0)

5. D. Bonjean / C. Dubois (Citroën C4 WRC – +14.7)

18.A. VAN BALLEGOOIJEN / J. FIND HAMMER (Mitsubishi Lancer Evo X R4 – +30.8)

26. M. VAN IERSEL / F. VAN DEN EINDE (Mitsubishi Lancer Evo X R4 – +39.6)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.