Foto: www.gettyimages.com.uk

13-06-2016 – Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn er afgelopen weekend in geslaagd om hun tweede WRC-zege uit hun rallycarrière op hun naam te schrijven. Voor Hyundai Motorsport is dit tevens de derde zege in het WRC. Toch liep het weekend uiteindelijk niet zo af als het team gehoopt had…

Vrijwel het gehele weekend stond het Belgische duo al aan kop van de wedstrijd, en wist Jari-Matti Latvala vanuit de tweede positie moeilijk een aanval in te zetten, al bleef de Fin in de buurt van Neuville. Tijdens de laatste dag veranderde er dan ook weinig in de tijden van Latvala, waardoor richting het einde van de zondagproeven wel duidelijk werd dat Neuville de zege zou gaan grijpen. Voor het laatst wist het duo een wedstrijd te winnen in 2014 tijdens de Rally van Duitsland, wat tevens hun eerste zege was, maar in Italië waren ze overtuigend dominant en daardoor verdienden Neuville en Gilsoul deze terechte zege.

Thierry Neuville: “Dit was echt een fantastisch weekend. Het is een mooi gevoel om deze overwinning te kunnen delen met het team.  We zijn door moeilijke tijden gegaan, maar ons harde werk heeft geloond. Dit is een speciaal resultaat. We voelden niet te veel druk deze ochtend en hebben ons gewoon gefocust op het halen van de finish. Hopelijk kunnen we dit resultaat gebruiken als springplank voor de rest van het seizoen. Het is zeker goed voor het vertrouwen!”

Tijdens de tweede dag zagen we al hoe Kevin Abbring als eerste Nederlander in de rallygeschiedenis een WK-klassementsproef op zijn naam wist te schrijven. Vandaag gingen hij en zijn Britse navigator Sebastian Marshall dan ook weer gemotiveerd van start, en dat kwam ook weer duidelijk tot uiting tijdens de laatste klassementsproef van de wedstrijd, die meetelde als Power Stage. Abbring wist daar met zijn Hyundai namelijk wederom een kanontijd te klokken, waardoor het lange tijd erop leek dat hij de 3 bonuspunten voor het kampioenschap zou pakken. Helaas bleek Sébastien Ogier uiteindelijk slechts zes tienden sneller te zijn, maar Abbring klokte desondanks een fantastische tweede tijd. Over de Power Stage is Abbring erg tevreden.

Kevin Abbring: “Dat was een mooie troostprijs. We wilden pushen want we hebben het hele weekend aan vertrouwen gewonnen. We hadden enkele problemen onderweg, maar dat is een deel van het leerproces. We gaan sterker uit dit weekend komen. Het was een positief weekend voor het team en het was een mooi moment om Thierry en Nicolas te zien winnen. Dat toont weer wat teamwork op kan leveren. Ik kijk er naar uit om terug te keren naar het WRC later dit seizoen!”

De top 5 zou uiteindelijk na de zaterdag ook niet meer veranderen. Ogier en navigator Julien Ingrassia wisten zo uiteindelijk de derde positie neer te zetten en blijven daarmee aan kop in het kampioenschap. Dani Sordo wist op zijn beurt een mooie vierde positie neer te zetten, en kijkt daarmee tevreden terug op dit evenement. Ott Tänak maakt met zijn Ford Fiesta RS WRC de top 5 vol en finisht daarmee nog voor M-Sport rijder Eric Camilli.

Uiteindelijk zou de droom die dit weekend voor Hyundai uitkwam toch nog verstoord worden, toen bleek dat het gewicht van de ramen te weinig was volgens het FIA Reglement. Het team van Hyundai Motorsport ontving zo een fikse boete van maar liefst 50.000 euro, en dat is een flinke deuk in het moraal van het team o.l.v. Michel Nandan.

De volgende wedstrijd brengt ons begin juli naar Polen, waar de zevende ronde van het Wereldkampioenschap Rally’s op het programma staat. Wij van Rally-World zijn er dan weer bij om u te voorzien van het actuele nieuws.

EINDSTAND WK RALLY VAN ITALIË (SARDINIË) 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.