Foto: Peter Doornbos

13-12-2015 – Tijdens de winterstop staan de organisaties van diverse Nederlandse rally’s niet stil. Gisteren werd bekend dat de organisatie van de Zuiderzee Rally, de Rally van Putten, de Vechtdalrally en de Twente Rally een samenwerking gaan starten om een cup buiten de kampioenschappen van de KNAF te organiseren. Aangezien alle rally’s gedurende één dag deelnemen, was de ‘One Day Rally Challenge’ geboren.

Het concept ziet er goed uit. De 4 rally’s die voor deze cup op het programma staan, zijn erg mooi verspreid over het hele rallyseizoen. Wel zullen de rijders die mee willen doen aan deze challenge aan alle meetellende wedstrijden deel moeten nemen als ze een kans willen maken de challenge te winnen. Al gauw na de bekendmaking van deze challenge meldden zich al een aantal enthousiaste deelnemers die van de partij zullen zijn. Voor de organisaties is dit ook een mooie manier om meer deelnemers te winnen voor het evenement. Deelnemers die meedoen moeten zich, naast het Standaard Regelement en het Bijzonder Regelement, ook aan het nieuwe regelement van de ODRC houden die binnenkort gepubliceerd zal worden.

Om de cup betaalbaar te houden voor de deelnemers wordt er slechts een kleine waarborgsom van €25,- vereist. Nog mooier is dat, indien er aan elk evenement wordt deelgenomen, kunnen de inschrijvers aan het einde van het seizoen de waarborgsom zelfs verdubbeld terug verdienen! Daarbij wordt de challenge ingedeeld in 8 klasse’s, en geen 5 zoals de KNAF huidig heeft, om de strijd tussen rijders eerlijker te houden en ze meer kans te gunnen om in de prijzen te komen. Meer informatie over deze challenge is binnenkort terug te vinden op de site: www.onedayrally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.