foto van StevensRallySport.

16-03-2018 – Tijdens het maken van de kalender voor het seizoen 2018, werd al heel snel duidelijk dat het Stevens Rally Sport team wilde starten tijdens de Rally van Hannuit.

Afgelopen weekend was het dan zover, het avontuur midden in het Belgische landschap met de รณ zo verraderlijke wegen. Hier kwam het team dan ook snel achter. Wim en Wesley starten op KP1 en spraken af om vooral voor de ervaring te gaan en niet voor het klassement. Dit resulteerde in een voorzichtig begin, maar dat deed er op de helft van de KP niet meer toe. Tot onze schrik zien we een gele vlag en een auto in de brand staan, het bleek het team van Middendorp/Nieuwenhuizen te zijn. Zonder enige twijfel is de auto aan de kant gezet en zijn de broers, samen met vader en zoon Nortier, te hulp geschoten. Het was voor iedereen een ervaring op zich en hierbij willen we dan ook namens het gehele team beterschap en sterkte wensen aan het team van Middendorp/Nieuwenhuizen.

Na het incident is er besloten om toch door te rijden, maar vooral de 2e KP een tandje minder. Ook voor de broers ging het ongeluk niet in de koude kleren zitten. Na KP2 is er op de service even tijd geweest om op adem te komen en het verhaal kwijt te kunnen. Hierna is de knop op focus en concentratie gegaan. Vanaf dat punt is dan ook het doel weer gezet naar ervaring opdoen. En veel te leren was er zeker nog.

Op de spekgladde wegen rondom Hannuit werden dan ook geen top tijden gereden, maar tegelijkertijd wel ontzettend veel geleerd. Alle overige KP’s zijn zonder enig probleem verlopen en de broers leken op een mooie buitenlandse finish af te gaan. Leken inderdaad, op de finish van KP10 werd er een raar geluid opgemerkt vanuit de motor. Onderweg naar de  service heeft Wim dit verder onderzocht en kon al snel geconcludeerd worden dat er schade was aan de versnellingsbak. Op dat moment was er geen twijfel meer en is meteen besloten de auto op de trailer te laden en helaas op te geven om verdere schade te voorkomen. Achteraf is dit de juiste beslissing geweest. Helaas heeft een deel van het differentieel het begeven aangezien de Peugeot 206 RC geen sper diff heeft en in de laatste hairpin het verschil van grip op de wielen niet meer aan kon.

Inmiddels is de auto weer tip-top in orde en staat de Franse leeuw er weer schoon en fris bij voor aankomend weekend de Zuiderzee Short rally. Daar zullen 2 short rally’s gereden worden waarbij Wim en Wesley het stuur van elkaar overnemen en Lean Potgieter natuurlijk beide rally’s navigeert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.