01-02-2017 – De eerste manche van de M-Cup komt snel dichterbij en de teams beginnen zich aan te melden. Zowel van Belgische als Nederlandse kant zijn er zo weer nieuwe en bekende gezichten te zien, die het komende seizoen tijdens zes wedstrijden in actie zullen gaan komen.

Als eerste deelnemer hebben we Franky Boulat. Franky wil maar wat graag zijn titel verdedigen en tekent opnieuw present voor de editie 2017 van de M-Cup. Vice-kampioen Kurt Braeckevelt tekent ook present, en brengt een nieuw rallywapen aan de start. Kurt en zijn team zijn immers bezig met de opbouw van een 1M-coupe. Zal Kurt deze nieuwe wagen snel onder de knie krijgen? Of zal een aanpassingsperiode benodigd zijn? Sowieso zijn er genoeg M-Cuppers die maar wat graag hun kunnen zouden willen afficheren.

Tom Ceuppens bijvoorbeeld. Wedstrijd na wedstrijd zien we een duidelijke progressie bij Tom, en hij zou maar wat graag eens een definitieve aansluiting bij de kop willen vinden. Lukt het dit jaar? Wij hopen alvast van wel! Bert Truyens tekent eveneens present, met een wagen die gewoon is om op het hoogste schavot te eindigen. Zal Bert erin slagen de wagen te temmen of zal hij opteren om de liefhebbers van het betere glijwerk te plezieren?

Jean-Louis De Roeck maakt ook stilletjes aan progressie met de mooie E30 M3. Heel misschien komt de wagen wat topvermogen te kort om zich te meten met de 6 cylinders, maar dit neemt niet weg dat vele toeschouwers met plezieren wachten om het S14 blok te horen zingen. Als nieuwkomer mogen we ook nog Jan Vandenberghe aankondigen. Het Pistoletto team heeft zich ook aangemeld en zal zich zeker niet laten kennen. Misschien zal het gebrek aan parcourskennis in het nadeel zijn, maar we herinneren ons uiteraard nog de vlotte passages met de rode Golf op het natte en vettige parcours.

We verwachten eerstdaags nog enkele inschrijvingen, maar hou alvast 25 februari vrij voor de eerste manche in de Haspengouwse streek. De traditiegetrouwe snelle bochten zorgen ervoor dat piloten die de rechtervoet beneden houden kans maken op een podium. Mits een regenachtige week de rally vooraf gaat, kan ook de modder goed vertegenwoordigd zijn in deze regio.

 

Bron: www.m-cup.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.