pic

Foto: www.ewrc.cz

25-05-2015 – Ook de laatste dag van de Rally van Portugal wist Jari-Matti Latvala zijn leiding te behouden. Eergisteren zag de Fin wel dat Sébastien Ogier steeds dichterbij kroop in het klassement (terugblik dag 2). Wat er vandaag allemaal gebeurde leest u hieronder in ons actuele verslag.

Het waren ‘slechts’ 3 proeven, maar wel 3 waar nog van alles op kon gebeuren. Dat merkte ook WRC2 rijder Jari Ketomaa. De Fin reed tot de zondag een fantastische wedstrijd, maar maakte een harde klap mee op de eerste proef van de zondag, waardoor de auto half over de kop rolde en Ketomaa in het zicht van de haven moest opgeven.

Op diezelfde proef moest Latvala 2 seconden toegeven aan Ogier, waardoor het verschil gekrompen was naar 7 seconden, voorlopig nog in het voordeel van Latvala. Ook het duel om de derde plaats was erg spannend. Kris Meeke had deze aan het begin van de dag nog in handen maar Mikkelsen wist van het korte verschil te profiteren en pakte Meeke vrijwel direct op KP14.

En ondanks het kleine tijdverschil tussen Latvala en Ogier, was het Latvala die nog altijd het voordeel had en die niet meer weggaf op de twee daaropvolgende proeven. De powerstage wist Ogier nog wel te winnen, maar Latvala weet dan nu eindelijk, na twee keer podia en een aantal harde crashes in het verleden, de 2015 editie van de rally op zijn naam te schrijven, wat overigens de eerste van dit seizoen werd voor hem. Mikkelsen bouwde zijn voorsprong op Meeke alleen maar uit, omdat Meeke de laatste dag wat kinderziektes aan zijn auto had, waardoor het podium weer vol stond met Volkswagen rijders. Meeke mocht zich toch belonen met een mooie 4e positie en 5e werd Ott Tänak, die een ruime voorsprong had op Hyundai-rijder Dani Sordo.

Tot slot nog een blik op de Nederlandse helden in Portugal. Mats van den Brand, die zaterdag moest opgeven, is toch weer gestart op de zondag en wist een paar mooie stagetijden op zijn naam te schrijven. Kevin van Deijne was op weg naar een top 5 positie in de DMACK Trophy, die de Nederlander niet meer uit handen gaf, hij werd 5e in deze klasse. De Nederlandse Fin Kees Burger kende ook weinig problemen en pakte in zijn Subaru Impreza STi een keurige 46e positie.

De volgende rally op de WRC kalender is de WK Rally van Sardinië, die elk jaar opnieuw weer voor verrassingen kan zorgen. Gaat Latvala hier opnieuw de winst van Ogier afpakken of gaat hier het tegenovergestelde gebeuren? Wie weet komt de winst wel uit onverwachte hoek? Houd de site in de gaten voor het actuele nieuws rondom deze rally.

Einduitslag Rally van Portugal 2015:

1. J.M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen)

2. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen – +8.2)

3. A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen – +28.6)

4. K. Meeke / P. Nagle (Citroën – +48.7)

5. O. Tänak / R. Mõlder (Ford – +1:56.8)

39. K. VAN DEIJNE / H. SCHOLTALBERS (Ford – +45:21.8)

43. K. BURGER / M. TEISKONEN (Subaru – +48:09.0)

53. M. VAN DEN BRAND / M. WYDAEGHE (Ford – +57:39.6)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.