Foto: www.motorsport365.org

14-10-2015 – De laatste wedstrijden, waar onze zuiderbuur Thierry Neuville maar matig presteerde, waren voor Hyundai de aanleiding om hem tijdens de Rally van Groot-Brittanië te laten degraderen naar het tweede team van Hyundai. Dat maakte het team gisteren bekend, tot de grote teleurstelling van de Belg zelf.

Zijn positie zal worden ingenomen door de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon, die dit seizoen volgens het team meer indruk heeft gemaakt dan Neuville. Neuville zal zoals gezegd plaatsnemen bij het tweede team van Hyundai, waar hij Kevin Abbring zal bijwonen in een ‘wat verouderde’ auto. Met twee podia in 11 rally’s en een vijfde positie in het kampioenschap heeft Neuville de verwachtingen van Hyundai helaas niet waargemaakt. Volgens het team was dit de beste keuze zodat Neuville een wederopbouw kan maken in zijn vertrouwen en Paddon het team kan helpen om de tweede positie in het constructeurskampioenschap terug te veroveren van concurrent Citroën. Voor Neuville zelf is en blijft het echter een grote teleurstelling, maar zelf vind hij de keuze ook wel weer deels begrijpelijk.

Thierry Neuville: “Dit besluit is genomen na onze laatst gehouden vergadering, waarin we openlijk onze gedachten en plannen voor het seizoen 2016 bespraken. Deze keuze is onder andere bedoeld zodat ik mijn vertrouwen weer terug kan winnen, die ik volgend seizoen hard nodig zal hebben. Volgend jaar wordt een belangrijk seizoen voor ons aangezien we dan met de vernieuwde i20 WRC zullen starten, en dat vereist de perfecte mentaliteit en het grootste vertrouwen op de wegen!”

Alain Penasse (Technisch Directeur Hyundai): “We moeten proberen zoveel mogelijk punten te pakken tijdens de laatste twee wedstrijden dit seizoen en de chauffeurs zijn echt degene die dat uiteindelijk voor ons waar moeten maken. We hebben gepraat met Thierry en zijn tot de conclusie gekomen dat het degraderen naar het tweede team tijdens de Rally van GB een manier is om zijn vertrouwen terug te winnen, omdat de last van het kampioenschap dan van hem af valt en hij zijn ritme hopelijk terug kan vinden. Het team is er dan ook 100% mee eens en we vinden allemaal dat dit het beste is voor Thierry, want we willen natuurlijk dat hij volgend jaar weer kan meestrijden om de champagne!”

Voor de rally van Groot-Brittanië staat de Catalunya Rally in Spanje nog op het programma. Hier zullen Thierry Neuville en navigator Nicolas Gilsoul waarschijnlijk wel aan de start komen met startnummer 7 op hun auto. Tijdens de Rally van Groot-Brittanië zullen ze met nummer 20 van start gaan, en het is voor de Belg alweer een tijd geleden dat hij met zo’n laag start nummer aan de start van een WRC evenement komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.