Foto: www.nl.motorsport.com

02-02-2016 – In januari is de ontwikkeling begonnen, maar afgelopen week werd de nieuwe Hyundai i20 R5 dan ook voor het eerst uitgetest op de onverharde wegen in Frankrijk door onze eigen Nederlander Kevin Abbring. Hyundai Motorsport gaat proberen aanstaande zomer deze wagen al op de markt te brengen, en dus was het noodzakelijk dat het team gisteren al begon met de eerste tests.

Zoals bekend zal Abbring in de eerste helft van dit jaar vooral bezig zijn met het testen en ontwikkelen van de R5 editie van Hyundai. Hyundai Motorsport heeft namelijk nog geen plannen om deze wagen deel te laten nemen in een kampioenschap, maar wel willen ze het deze zomer al op de markt brengen. Voor Abbring zullen er overigens niet alleen maar tests op het programma staan, ook zal hij deelnemen tijdens een aantal, door Hyundai geselecteerde, wedstrijden in het WRC en ERC.

Volgens teambaas Alain Penasse zal de Nederlander komend seizoen o.a. in actie te zien zijn tijdens de Rally van Ieper, één van de hoogtepunten uit het ERC en daarbij één waarin Abbring al de nodige ervaring heeft opgedaan. Een andere rede voor deze keuze is het feit dat Penasse niet alleen de teambaas van Hyundai is, maar ook de wedstrijdleider in Ieper. Hieronder vertelt de Italiaanse Hyundai Motorsport’s Customer Project Division leidster Andrea Adamo over het verloop van de tests.

Andrea Adamo: “De eerste tests zijn gericht op de betrouwbaarheid zodat we hier bij het verder ontwikkelen gelijk rekening mee kunnen houden. De eerste wagen zal aan het eind van de zomer geleverd worden en zijn bezig het team flink uit te breiden. De R5 is een echte klanten auto en ondanks dat Hyundai Motorsport als fabrieksteam in geen enkel nationaal kampioenschap deel neemt, zijn we er met z’n allen wel op gebrand onze klanten de beste ondersteuning te bieden. De wagen zal op zijn vroegst tegen het einde van dit jaar in de nationale kampioenschappen deel gaan nemen en in 2017 hopen we er nóg meer te zien”

Voor die tijd moet er natuurlijk nog veel werk worden verzet, dus dat betekent weinig rust voor Kevin Abbring. Hij zal voortdurend heen en weer reizen tussen de fabriek in het Duitse Alzenau, waar een speciale R5 afdeling is ingericht en de diverse test locaties verspreid over Europa. Daarnaast moet natuurlijk ook de nieuwe WRC verder worden ontwikkeld en moeten de tests voor de nieuwe WRC volgens de nieuwe 2017 reglementen beginnen.

Zodra er meer nieuws is over de Hyundai i20 R5 en uiteraard over Kevin Abbring, brengen we u weer op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.