Foto: www.rally-erc.com

03-06-2015 – De Internationale Jänner Rallye, die de laatste jaren ook meetelt als seizoensopener van het ERC, zal in 2016 niet gaan plaatsvinden. Dit maakte de Raad van Bestuur van ‘Rallye Club Mühlviertel (RCM)’ gisteren op een speciale bijeenkomst in Freistadt bekend.

De Jänner Rallye werd voor het eerst georganiseerd in 1969 onder de naam ‘Casino-Rally’. Sinds de 2e editie luid deze rally onder de naam ‘Janner Rally’. Volgend jaar zou alweer de 33e editie moeten plaatsvinden, maar de RCM liep vele risico’s en vertelden dat ze de organisatie niet ten koste van het verder organiseren van deze rally willen gaan. Officieel zou, volgens de FIA, de Jänner Rallye nog tot 2018 op de kalender staan. Gisteren maakte de RCM echter bekend dat ze zich terug trokken.

Het was een rally die in het verleden vaak op de naam van de Oostenrijkse topper Franz Wittmann werd geschreven. Wittmann reed daarbij ook nog eens het grootste aantal edities van deze rally, die al vele jaren bekend staat als HET evenement van het Oostenrijk’s rallykampioenschap. Wie deze rally gaat vervangen voor het ERC, en wie voor Oostenrijk is nog onbekend. Het RCM benadrukte overigens dat financiële problemen geen rol hadden gespeeld bij dit teleurstelling voor zowel organisatie, als rijders, als fans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.