Kris Meeke, Citroen, WRC Argentina 2015

Foto: www.autosport.com

27-04-2015 – Met nog één dag te gaan staat Citroën nog steeds aan de leiding tijdens de WK Rally van Argentinië, met nog iets meer dan 30 kilometer te gaan brengen wij een actueel verslag uit over wat er tijdens de laatste dag nog allemaal gebeurde.

Misschien zou je het niet verwachten, maar er gebeurde genoeg! Om te beginnen op KP11 van de wedstrijd, waar Jari-Matti Latvala verrassend motorproblemen kreeg, waardoor Latvala zijn 3e plaats moest opgeven en helaas uitviel. Hierdoor schoof de Fiesta WRC van Elfyn Evans door naar de 3e positie, die op weg was naar zijn eerste podium! Vooraan zette Mads Ostberg de aanval in op Meeke. Hij had een achterstand van 40 seconden, aan het einde van de proef waren dat er nog maar 27! Het zou wel moeilijk worden voor de Noor om op de laatste proef nog zoveel tijd op Meeke te pakken.

De laatste proef was dezelfde proef als die de vorige bouclé verreden werd. Het enige verschil was dat deze proef als Power Stage werd meegerekend. Op die laatste proef kwamen er nog de nodige verrassingen! Zo waren Mikkelsen en Neuville,  die beiden niet heel belangrijk meer waren voor het klassement, gecrasht waardoor ze op het laatste moment nog moesten opgeven. Sébastien Ogier gaf echter alles op alles en pakte nog 3 punten door de powerstage te winnen. 2 punten kreeg Dani Sordo, die uiteindelijk 5e algemeen wist te worden. Mads Ostberg gaf ook alles op alles en werd derde, hij pakte daarmee 1 punt maar vooral belangrijk was hoeveel hij op Meeke had gepakt.

Het antwoord kwam al snel, 9 seconden was niet genoeg om Meeke te stoppen. Meeke/Nagle kwamen geëmotioneerd langs de finish. Voor het eerst sinds 2002, toen Colin McRae de Safari Rally won, wint een Brit weer eens een WK Rally. Een rally die we niet heel gauw zullen vergeten! De volgende rally op de kalender is de WK Rally van Portugal, verreden in het weekend van 20 mei. Voor meer info kunt u terecht op de site of naar www.wrc.com

Uitslag WK Rally van Argentinië 2015:

1. K. Meeke (Citroën)

2. M. Ostberg (Citroën – +18.1)

3. E. Evans (Ford – +3:27.4)

4. M. Prokop (Ford – +6:26.1)

5. D. Sordo (Hyundai – +10:46.7)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.