foto van Harrally.

Foto: Harrally

16-12-2017 – Na een succesvol debuutjaar krijgt de Eurol R5 Challenge vervolg in 2018. Met een zeer uitdagende kalender en een veelbelovend deelnemersveld schept het nieuwe seizoen hoge verwachtingen voor deze Challenge.

De Eurol R5 Challenge werd begin dit jaar opgezet met het idee meer R5-rijders in Nederland aan de start te krijgen. Rijders die geen tijd of zin hadden om een heel Nederlands kampioenschap af te werken, maar wel een aantal grote wedstrijden zouden willen rijden. Zodoende werd deze Challenge, mede door R5-coureur Bob de Jong, opgezet met een kalender van drie wedstrijden, namelijk de ELE Rally, GTC Rally en Eurol Hellendoorn Rally.

Voor het debuutjaar bleek de Challenge al een groot succes. Uiteraard maakte De Jong als mede-opzetter van de Challenge ook deel uit van het deelnemersveld. Hij mocht concurrentie verwachten van Hermen Kobus met de Skoda Fabia R5. Verder bracht Henk Vossen ook zijn nieuwe Ford Fiesta R5 naar Nederland, en kwam het team van Hans Weijs Motorsport met de Fiesta R5 enkele keren aan de start met o.a. Piet-Hein van der Heijden en Kevin van Deijne aan het stuur. Later in het seizoen kwamen ook andere deelnemers waaronder Bernhard ten Brinke aan de start.

Gezien het succes werd besloten de Challenge uit te breiden, en dat werd dan ook gedaan. Voor 2018 wil de Eurol R5 Challenge internationaal gaan, en daarom werd er ook een Belgische en Duitse wedstrijd aan de kalender toegevoegd. Het nieuwe seizoen zal nu afgetrapt worden met de Belgische Rallye de Wallonie, gevolgd door de ELE Rally en de GTC Rally. In Augustus kunnen de deelnemers op wereldniveau meestrijden tijdens de ADAC Rallye Deutschland, om vervolgens het seizoen af te sluiten in Nederlands’ grootste, de Eurol Hellendoorn Rally.

Inschrijfgeld voor de Challenge is helemaal gratis, en tevens zal er na afloop van ieder meetellend evenement een videoverslag volgen, ook op televisie. De Eurol R5 Challenge mag in 2018 namelijk onder meer extra publiciteit verwachten van FOX Sports Europe en Motorsport TV. Aan de uiteindelijke kampioen wordt maar liefst 10.000 euro aan prijzengeld uitgekeerd, en er mag steun verwacht worden van DMACK als bandenleverancier. Al met al wordt de Challenge zeer interessant gemaakt voor de deelnemers.

Maar wie mogen we aan de start verwachten? Zullen Hermen Kobus en Erik de Wild hun titel bijvoorbeeld willen verdedigen met de Skoda Fabia R5? En van wie zal er dan zoal concurrentie komen? Met steun van Hyundai Nederland zullen Bob de Jong en Bjorn Degandt in ieder geval een gooi naar de titel willen doen met hun gloednieuwe Hyundai i20 R5. Verder heeft ook Bernhard ten Brinke plannen in ieder geval de Eurol R5 Challenge af te werken. Kevin van Deijne en Henk Vossen worden eigenlijk ook aan de start verwacht met hun Fiesta R5. Mogelijk komt er met de internationale kalender tevens nog interesse van enkele buitenlanders. Zo zagen we vorig jaar al bijvoorbeeld de Zweedse coureurs Joachim Grahn en Jorgen Jonasson aan de start. Wie zal het zeggen…

Het seizoen wordt afgetrapt met de kick-off op 3 en 4 maart. Tijdens de Racing Expo te Leeuwarden zal de Eurol R5 Challenge samen met 2 grote evenementen aanwezig zijn om het nieuwe seizoen de vuurdoop te geven. Daarna zullen de eerste echte kilometers gegeven worden in het laatste weekend van april tijdens de Rallye de Wallonie in Namur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.