Dakar 2018: Organisatie annuleert negende etappe vanwege wateroverlast

15-01-2018 – De negende etappe van de Dakar Rally, die vandaag plaats zou moeten vinden, is afgelast vanwege wateroverlast. Deelnemers reisden vandaag dan ook door naar het volgende bivak in Salta.

De Dakar-organisatie liet gisteren weten dat het vanwege de weersomstandigheden niet mogelijk is om de negende etappe door te laten gaan. In de regio rondom Tupiza zou er teveel wateroverlast zijn, waardoor het vooral voor de servicevoertuigen niet mogelijk is om in het bivak Tupiza te komen.

De ASO heeft nog gezocht naar alternatieven, maar uiteindelijk is gisteren besloten om de negende etappe in zijn geheel niet door te laten gaan. Als gevolg zouden de overgebleven teams van de Dakar Rally meteen doorreizen zetten richting Salta, waar morgen de tiende etappe van start zal gaan.

Eerder deze week zei vijfvoudig winnaar van de Dakar Rally en wedstrijdleider Marc Coma nog dat regen geen rol zou spelen in Bolivia. De route naar het bivak van Salta werd nu uitgezet over de openbare weg. De verbindingsroute richting de Argentijnse stad was ongeveer 500 kilometer lang.

Het is niet de eerste keer dat etappes in de Dakar Rally afgelast moeten worden. In 2017 werden twee etappes uit de rally geschrapt, waaronder de proef van Uyuni naar Salta. In de eerste week van de Dakar werd een etappe voor de motoren ingekort met 118 kilometer. De special van vandaag op snelheid zou 242 kilometer lang zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.