Foto: www.autosportvision.nl

24-02-2015 – Het FABORY Rallyteam van Johan Faes zal dit jaar meer in België actief zijn. Op 28 februari zal Johan Faes met zijn nieuwe navigator Christiaan van der Rijsen aan de start staan in Landen voor de Haspengouw Rally met hun vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo IX.

Na maandenlang geen wedstrijd te hebben gereden, laat het FABORY Rallyteam komende zaterdag de blauwwitte Evo 9 weer uit op de rallypaden. De aftrap voor het team is in het Belgische Landen. “We willen graag een Evo 10 aanschaffen, maar zolang we de 9 nog niet verkocht hebben blijven we ermee rijden. Geen enkel probleem, want we hebben er vorig jaar een fantastisch seizoen mee gehad. De auto is snel en betrouwbaar. Die overstap komt nog wel. We rijden dit jaar overigens niet een specifiek kampioenschap, maar hebben ervoor gekozen om een kalender samen te stellen met wedstrijden die we graag willen rijden. De focus ligt dit jaar meer op België. We hebben vorig jaar enorm genoten van de wedstrijden bij onze zuiderburen. De proeven zijn prachtig en de sfeer is altijd goed. Het eerste evenement van ons seizoen is dan ook de Rally van Haspengouw,” legt Faes uit.

De Rally van Haspengouw bestaat dit jaar uit 13 proeven, met een lengte van 154 km. Faes: “Ik heb dit evenement al eens eerder gereden. Hoewel het nu anders is, zitten er toch nog wel dezelfde stukken in. Haspengouw is glad, gladder, gladst. De ondergrond bestaat deels uit betonplaten en kasseien. Er kan weer diep gesneden worden, iets waar ik altijd erg van geniet en wat in Nederland nagenoeg onmogelijk is. Verder is er een nieuwe proef die voor maar liefst 80% uit gravel bestaat, uniek en keigaaf!”. Faes zit dit jaar in dezelfde klasse als de R5’s en baalt daar wel erg van: “Het is jammer dat we niet meer met de groep N’s in een eigen klasse zitten, maar we zien wel hoe het gaat. Wij gaan in ieder geval weer alles uit onszelf halen en genieten van de prachtige proeven. Het is een mooi, compact evenement. Het hele team heeft er weer zin in,” aldus Johan Faes

Op vrijdag gaat de equipe de rally verkennen, zaterdag is het dan tijd voor actie. De eerste deelnemer start om 08.00 uur en finisht die avond om 19.00 uur. Het servicepark bevindt zich op Domein ’t Park, Hannuitsesteenweg 80 in Landen. Zoals altijd bent u welkom bij het team voor een gezellig praatje.

Meer informatie over de wedstrijd vindt u op www.rallyvanhaspengouw.be Neem ook eens een kijkje op de nieuwe site van het team: www.faboryrallyteam.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.