Rally-World

Feel the world of Rally

FIA eert Ken Block: geen nummer 43 meer in WRC

Het nummer 43 is dit jaar buiten gebruik gesteld in het FIA World Rally Championship als teken van respect voor autosporticoon Ken Block.

Ken Block werd in het World Rally Championship beroemd onder startnummer #43 met 25 deelnames in de topklasse van de rallysport. Zijn beste resultaat haalde hij in 2013, met een zevende plaats tijdens de WK Rally van Mexico. Block overleed op 3 januari op 55-jarige leeftijd aan zijn verwondingen na een incident met een sneeuwscooter. Ter ere van zijn nagedachtenis heeft de WRC-familie in samenwerking met de FIA ​​besloten om het nummer 43 van Block voor het seizoen 2023 buiten gebruik te stellen.

“Gezien de enorme bijdrage die onze goede vriend Ken Block heeft geleverd aan de autosport en het feit dat hij door mensen over de hele wereld in zo’n hoog aanzien stond, is het volkomen terecht dat zijn #43 tijdens het WRC-seizoen 2023 buiten gebruik wordt gesteld.” zei FIA-president Mohammed Ben Sulayem. “Hoewel het een klein gebaar is, hopen we dat het een troost zal zijn voor zijn familie en vrienden in deze tijd. Ken was een echte legende en de herinnering aan deze legende zal voor altijd bij ons blijven.”

WRC Promoter managing director Jona Siebel voegde toe: “De impact die Ken had op de rallysport door onze sport naar een geheel nieuw publiek te brengen, mag niet worden onderschat. Voor Ken was de betrokkenheid van fans van het grootste belang, waardoor hij een geliefd figuur van het WRC werd. Als sport is het intrekken van het nummer 43 – een nummer dat synoniem is met Ken – een kleine blijk van respect voor de familie, vrienden en fans van Ken.”

Share this…