Afbeeldingsresultaat voor toyota yaris wrc 2017

25-09-2016 – Het team van Toyota Gazoo Racing kan er eigenlijk niet meer omheen, want volgens de vele pers zijn de rijders voor 2017 bekend. De Finse coureurs Esapekka Lappi en Juho Häninnen zouden namelijk het team gaan vormen en plaats gaan nemen achter het stuur van de Toyota Yaris WRC. Het wachten is nog op de officiële bevestiging van Tommi Mäkinen, teambaas van het terugkerende team.

Häninnen was al nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de Yaris WRC voor komend seizoen. Zo heeft hij veel testwerk verricht voor het team op diverse ondergronden (zie foto hierboven) en hielp hij mee bij de laatste specificaties van deze wagen. Het team heeft zeker een goede aan Häninnen, want ervaring ontbreekt bij hem nauwelijks. De 35-jarige coureur heeft zo al de IRC-titel, SWRC-titel (voormalige WRC2) en tweemaal de ERC-titel achter zijn naam staan. Enkel de WRC-titel ontbreekt eigenlijk nog in dit rijtje, dus het is afwachten of Häninnen de komende jaren zijn verwachtingen kan waarmaken.

Ook de talentvolle Lappi is altijd erg sterk gebleken bij het team van Skoda Motorsport. In 2014 greep hij bijvoorbeeld de ERC-titel met de Skoda Fabia S2000, en sinds 2015 is hij één van de topcoureurs in de WRC2-categorie. Een WRC heeft de Fin echter nog niet eerder bestuurd maar voor hem zal het dus een mooie uitdaging zijn om het hogerop te gaan zoeken. Lappi heeft inmiddels ook al met Mäkinen om de tafel gezeten.

Esapekka Lappi: “Ik was aanwezig bij één van de workshops die het team van Toyota organiseerde. Tommi Mäkinen had me uitgenodigd om het nieuwe rallywapen aan mij te laten zien. Toyota is erg geïnteresseerd in mij als rijder, maar er zijn ook een heleboel andere namen voorbijgekomen. Het is natuurlijk niet mijn beslissing, maar ik hoop dat ik volgend jaar deel kan uitmaken van dit team.”

Volgens de statistieken is Lappi ook de favoriet bij het publiek om deel uit te maken van dit team, maar niets is nog 100% zeker zei de Fin zelf al. Over de derde rijder is dan ook verder nog helemaal niks bekend, enkel onzekere geruchten, maar het team maakte zelf al bekend de derde wagen pas later in het seizoen te gaan inzetten. Dit zal pas na de derde of vierde wedstrijd zijn als we de woordvoerder moeten geloven.

De geruchten gaan ook rond dat Mäkinen geïnteresseerd zou zijn in Thierry Neuville en Dani Sordo, maar volgens velen is de combinatie Lappi-Häninnen het meest logische en waarschijnlijke duo voor het team. In ieder geval is één ding zeker, iedereen is zeer benieuwd naar de prestaties van het team dat sinds 1999 niet meer deelnam aan het Wereldkampioenschap Rally’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.