Rally-World

Feel the world of Rally

Fourmaux begint 2023 met overwinning in Jänner Rallye

M-Sport Ford-rijder Adrien Fourmaux is het nieuwe rallyseizoen goed begonnen met een overwinning in de Oostenrijkse Jänner Rallye. De Fransman kwam met zijn Ford Fiesta Rally2 testen op de WK Rally van Monte-Carlo, die over twee weken op het programma staat.

In een rally die gekenmerkt werd door moeilijke weersomstandigheden en daarmee vergelijkbaar is met de Rally van Monte-Carlo over twee weken, moest Adrien Fourmaux hard werken voor zijn overwinning. Tijdens de openingsproef op donderdagavond was het Hermann Neubauer die het snelst van start ging in de Skoda Fabia Rally2 evo, maar het duurde niet lang of Fourmaux had het stokje op vrijdagochtend al van hem overgenomen.

Maar tijdens de rest van de rally kende de Fransman knap veel moeite om regerend Oostenrijks rallykampioen Simon Wagner achter zich te houden, die debuteerde met de nieuwste Skoda Fabia RS Rally2. In de loop van de vrijdag wist Wagner drie scratchtijden te klokken en bleef binnen de 10 seconden achterstand, om maar eens aan te geven hoe spannend het duel was tussen de WRC-rijder en de man die komend jaar in het ERC zal uitkomen.

Toch slaagden Fourmaux en navigator Coria erin om op het tijdverschil op zaterdag stabiel te houden. Zij wonnen de rally met 9.7 seconden voorsprong op Wagner. Voor Fourmaux is het zijn eerste overwinning sinds de Rally Islas Canarias in het ERC van 2020. Wagner deed op zijn beurt de beste zaken voor het nationaal kampioenschap, met ruim een minuut voorsprong op zijn rivaal Neubauer.

Grégoire Munster kwam zich als officiëel aangestelde M-Sport-rijder ook voorbereiden op de WK Rally van Monte-Carlo, maar voor hem kwam de Jänner Rallye eigenlijk nooit goed op gang. Op weg naar de eerste klassementsproef brak het voordifferentieel bij de Luxemburger, wat resulteerde in veel tijdverlies en een straftijd wegens het te laat inklokken. Toen dat probleem eenmaal was verholpen, begon de temperatuur van het motorwater te stijgen en belemmerde het tempo van Munster nog meer. Hij en navigator Louis Louka wisten de rally desondanks nog wel mooi af te sluiten op zaterdag met een scratchtijd op de allerlaatste proef.

EINDSTAND JÄNNER RALLYE 2022

1.#1flagAdrien FOURMAUX – Alexandre CORIAiconFord Fiesta Rally2RC21:41:09.8
2.#2flagSimon WAGNER – Gerald WINTERiconŠkoda Fabia RS Rally2RC21:41:19.5+9.7
3.#3flagHermann NEUBAUER – Ursula MAYRHOVERiconŠkoda Fabia Rally2 evoRC21:42:27.7+1:17.9
4.#9flagMichel LENGAUER – Andreas THAUERBÖCKiconŠkoda Fabia R5RC21:43:11.3+2:01.5
5.#16flagJulian WAGNER – Hanna OSTLENDERiconŠkoda Fabia Rally2 evoRC21:44:09.0+2:59.2

Share this…