Foto: www.rallye-sport.fr

10-11-2015 – Belgisch rallykampioen Freddy Loix zal zich gaan opmaken voor zijn laatste rally van dit seizoen: De Rallye du Var. Loix zal daar niet actief zijn in de Skoda Fabia R5 van BMA, maar komt op uitnodiging van het team 2C Competition in een, door hun recent gekochte, Fabia R5.

Loix is niet onbekend op de wegen in en rondom Sainte-Maxime, zo kwam hij in 2009 voor het eerst in actie tijdens deze rally in een Renault Clio R3, maar moest toen opgeven vanwege mechanische problemen. 3 jaar later, in 2012, nam hij revanche, en wel in een Peugeot 307 WRC! Helaas kwam de finish ook hier voor hem niet in zicht. Opnieuw 3 jaar later is Loix vastberaden om ditmaal wel de finish te bereiken. Aan het team zal het in ieder geval niet liggen, want ook bij 2C Competition is Loix niet onbekend. In 2012 kwam hij voor dit team nog grotendeels van het Franse en Belgische rallykampioenschap in actie met de Peugeot 207 S2000, en in 2013 reed hij het volledige Belgische kampioenschap, waarnaar hij zelfs de titel op zijn naam wist te schrijven.

Gaël le Clainche (Teambaas 2C Competition): “De Skoda Fabia R5 heeft al sinds het haar debuut maakte laten zien dat het één van de sterkste auto’s in haar klasse is. Skoda Motorsport heeft maandenlang gewerkt om de wagen zo krachtig mogelijk te maken voor de rallysport, en het valt niet te ontkennen dat dat overduidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Technisch gezien kunnen we zeggen dat 2C Competition de auto’s heeft overgenomen, omdat we met dezelfde specificaties rijden als de Skoda’s die recent in het WRC en ERC actief waren. Wij zijn nu druk aan het overleggen over de plannen van volgend jaar, waar we een volledig programma willen rijden met o.a. de Rally van Monte Carlo erin, alleen is het nu nog te vroeg om conclusies te trekken. We zijn erg trots om als eerste Franse team deze succesvolle wagen op de rallypaden te brengen, en we kijken nu al uit naar de toekomstige uitdagingen, in de hoop goed te presteren!”

Loix zal het tijdens de Rallye du Var moeten opnemen tegen grote namen waaronder die van Eric Brunson, David Salanon, Yoann Bonato, Eric Mauffrey en ERC coureur Jonathan Hirschi. Maar door de rentree van Loix bij 2C Competition gaat ook het gerucht rond dat dit een voorbereiding is op een samenwerking in 2016…

Reactie op “Freddy Loix beëindigt zijn rallyseizoen tijdens Rallye du Var.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.