Dakar 2018: Al-Attiyah wint, Sainz overleeft bijltjesdag bij de auto’s

20-01-2018 – Nasser Al-Attiyah heeft etappe 13 op zijn naam geschreven. De Toyota-rijder profiteerde daarmee van het uitvallen van Bernhard ten Brinke eerder in de etappe.

Al-Attiyah lag bij het uitgaan van de neutralisatie nog 1 minuut en 39 seconden achter op zijn Nederlandse teamgenoot, maar Ten Brinke moest helaas de strijd staken toen zijn Toyota het begaf. Al-Attiyah maakte daarna geen fout en bleef de verrassende nummer twee in deze etappe, Lucio Alvarez, voor met 11 minuten en 16 seconden. Voor Alvarez is het zijn beste prestatie tot nu toe in de Dakar Rally.

Carlos Sainz, leider in het algemeen klassement, kon achterover leunen in zijn Peugeot. Al vroeg in de wedstrijd zag de Spanjaard zijn teamgenoot (en nummer twee in het algemeen klassement) Stephane Peterhansel pech krijgen: Na een crash waren er problemen met de stuurkolom. Cyril Despres kwam de Peugeot opnieuw te hulp, Peterhansel kon zijn weg vervolgen, maar verloor hierdoor bijna een uur. Sainz nam in het vervolg van de etappe geen risco meer en kwam als zesde binnen op 19 minuten en 37 seconden.

In het algemene klassement lijkt niets hem dan ook nog van de zege af te kunnen houden. De Spanjaard heeft in het algemeen klassement namelijk nu nog een comfortabele voorsprong van 46 minuten en 18 seconden op Al-Attiyah. Normaal gesproken genoeg om de eindzege in het autoklassement te veroveren in de laatste etappe van vandaag.

Pos. Coureur
Nat. Merk Tijd
1. Nasser Al-Attiyah QAT Toyota 5.02.22
2. Lucio Alvarez ARG Toyota +11.16
3. Giniel de Villiers ZAF Toyota +13.06
4. Jakub Przygonski POL MINI +15.07
5. Mikko Hirvonen FIN MINI +19.24
6. Carlos Sainz SPA Peugeot +19.37
7. Boris Garafulic CHL MINI +22.41
8. Sebastian Halpern ARG Toyota +27.36
9. Vaidotas Zala LIT Toyota +29.57
10. Cyril Despres FRA Peugeot +34.36

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.