Afbeeldingsresultaat voor ginaf rally power

29-03-2017 – Het GINAF Rally Power-team houdt na bijna vijftien jaar op te bestaan De broers Wuf en Edwin van Ginkel hebben besloten om de stekker uit hun rallyteam te trekken.

Het GINAF Rally Power-team reed jarenlang mee in het vrachtwagenklassement van de Dakar Rally, maar de laatste jaren kwamen de activiteiten van het team al op een lager pitje te staan. Het hoogtepunt van het team was de derde plaats van Marcel van Vliet met de GINAF in 2010. Aan Ede Stad laten Edwin en Wuf van Ginkel weten dat het doek definitief is gevallen.

Edwin van Ginkel: “Animo, plezier, tijd en budget zijn de belangrijkste elementen om een team op hoog niveau te runnen. Als één of meer van die zaken ontbreken dan lukt het niet. We geven beiden voorrang aan ons bedrijf. Dat is voor ons en de medewerkers het belangrijkste. Het runnen van een team kost veel tijd, geld en energie. Je moet er echt heel veel voor doen om een goed team op de been te houden. Wij hebben dat al die jaren met veel plezier gedaan. Nu is het tijd om voor onze maatschappelijke belangen te kiezen. Wuf wilde het team in eerste instantie nog voortzetten. Dat is uiteindelijk anders gelopen als destijds aangegeven. Mede door de eerder genoemde oorzaken. Daarom is het voor ons nu ook een logische stap om er helemaal mee te stoppen.”

In de laatste Dakar Rally maakte Wuf van Ginkel zijn opwachting in het Iveco Petronas Team De Rooy. Volgens de 49-jarige Edervener wordt er achter de schermen hard gewerkt om ook in 2018 voor team De Rooy te kunnen rijden. De komende maanden moet duidelijk worden of Van Ginkel opnieuw deel gaat uitmaken van team De Rooy om zijn opwachting te maken in Zuid-Amerika.

Wuf van Ginkel: “De afgelopen editie was een bijzondere ervaring. Ik heb er van genoten en ik hoop dat er een vervolg komt. Ik kan het goed vinden met Gerard de Rooy. Wij kennen de mensen van dat team vanaf het eerste moment dat we actief waren in de rally. Inmiddels ben ik ook betrokken geraakt bij de ontwikkeling van de nieuwe rallytrucks van het team. De intentie om met elkaar door te gaan is er zeker. We kunnen het goed met elkaar vinden. Maar in deze sport spelen meer zaken een rol. Als we het eens kunnen worden over de voorwaarden dan blijf ik graag bij het team van De Rooy. We hebben prachtige jaren gehad. We hebben veel gezien, heel veel mensen ontmoet en ook sportief gezien veel bereikt. We zijn met ons team op meerdere fronten voorloper geweest. We waren met het team van GINAF Rally Power toentertijd revolutionair op het gebied van filmpjes en tekst op internet, we waren de eerste met sponsorreizen en ook op het gebied van de techniek hebben we altijd voorop gelopen. Nu is dat mooi geweest.”

De vier wedstrijdtrucks en zes assistentievoertuigen van GINAF Rally Power staan te koop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.