Afbeeldingsresultaat voor bernhard ten brinke dakar 2016

Foto: Eurol

19-10-2016 – Na lang overwegen heeft het team van Bernhard ten Brinke (BTB Racing) besloten om niet deel te nemen aan de Dakar 2017. Door zijn fanatieke en succesvolle deelname aan het rallyseizoen dit jaar, heeft hij zich onvoldoende kunnen voorbereiden op de Dakar 2017. Een voorbereiding die essentieel is om optimaal te kunnen presenteren, aldus Ten Brinke.

BTB Racing: “In voorbereiding op een Dakar rally is Bernhard maandenlang bezig om zowel fysiek als mentaal in de beste vorm aan de start te kunnen verschijnen. In 2016 heeft het team vol enthousiasme deelgenomen aan verschillende rally’s en ook de komende periode staan er nog rally’s op de agenda. Daardoor ontbreekt het aan de benodigde rally raid trainingsuren.

Bernhard ten Brinke: Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt zeker voor de Dakar rally. Tijdens de rally moet álles kloppen. Helaas kan ik dat voor de Dakar 2017 niet waarmaken en daarom heb ik besloten om af te zien van de deelname. Alle opties staan volgend jaar weer open en we gaan kijken waar ik mij op zal gaan focussen.”

Erik van Loon neemt wel deel in de wagen waar Ten Brinke tijdens de afgelopen editie aan deelnam, namelijk de Toyota Hilux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.