Menzies moet Dakar Rally 2017 wegens blessure laten schieten

30-12-2016 – Zo vlak voor de Dakar Rally loopt alles voor X-Raid-coureur Bryce Menzies toch nog in het water. De Amerikaan moet vanwege een blessure afzien tijdens de komende editie van de woestijnrally. Voor Orlando Terranova betekent dit dat er voor hem een plek vrij komt bij het fabrieksteam, en hij zal dan ook in de Mini van Menzies gaan deelnemen tijdens de komende Dakar-editie.

De Amerikaanse coureur is voornamelijk bekend om zijn Trophy-Truck activiteiten in de SCORE en TORC, en zou in januari met een gloednieuwe Mini John Cooper Works Rally zijn debuut maken in de Dakar Rally. De 29-jarige Menzies liep in augustus echter een schouderfractuur op tijdens zijn wereldrecordpoging verspringen met een off-road truck. Ondanks een operatie is de fractuur niet tijdig hersteld voor de uithoudingsproef in Zuid-Amerika, waardoor hij samen met X-Raid de knoop heeft doorgehakt om niet deel te nemen aan de Dakar Rally.

Bryce Menzies: “Ik ben meer dan teleurgesteld dat ik me moet terugtrekken voor de Dakar Rally. Dit is al mijn gehele leven mijn doel geweest en nu moet ik wederom een jaar wachten voordat ik aan de start kan staan. Ik wist dat het na mijn blessure lastig zou worden om weer honderd procent fit te worden. Helaas heb ik het punt nog niet bereikt waarop ik me lange tijd comfortabel voel in de auto, technisch in staat om te presteren op het niveau dat nodig is om te winnen lose weight fast.”

Sven Quandt (Teambaas X-Raid): “Dit is echt slecht nieuws. Bryce is een zeer getalenteerde coureur die zeker een aantal goede resultaten had kunnen halen in zijn eerste Dakar. Het is echter belangrijk dat hij weer volledig fit wordt. Daarom hebben we er dan ook voor gekozen om Orlando Terranova door te schuiven naar de MINI John Cooper Works Rally. Zij zijn een zeer competitief duo.”

Zoals gezegd zal de plek van Menzies worden overgenomen door Terranova, die daarmee samen met oud-WRC coureurs Mikko Hirvonen en Yazeed Al-Rajhi het trio zal vormen waarmee X-Raid komend seizoen de strijd aan wil gaan met o.a. de teams van Toyota Gazoo Racing en Peugeot Total.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.