Afbeeldingsresultaat voor van loon dakar 2017

23-06-2017 – Erik van Loon heeft de knoop doorgehakt: hij zal niet deelnemen aan Dakar 2018. De sterke groei van zijn bedrijf vereist al zijn aandacht. Hierdoor is een goede voorbereiding op de rally dit jaar niet mogelijk.

Erik van Loon: “Ik heb lang getwijfeld of ik zou gaan. Dakar is niet alleen het rijden van een rally in januari. Dakar is topsport. We zijn er als team het hele jaar mee bezig. Veel trainen, zodat we fysiek in orde zijn, het rijden van een aantal rally’s en het prepareren van het materiaal. Ondanks dat het topsport is, blijft het voor mij een hobby. Gaan we dan stoppen? Absoluut niet! We gaan zeker door en we rijden waarschijnlijk nog 1 of 2 kleinere rally’s dit jaar, maar geen Dakar. Met pijn in mijn hart neem ik de beslissing om niet te gaan.”

“Eerst was het de terugkeer naar Bolivia die me tegenstond. Ik heb geen problemen met de hoogte, maar de regen en modder die daarmee gepaard gaan, staan me ontzettend tegen. Toen de organisatie de route bekendmaakte, zag dat er een stuk beter uit met de terugkeer van Peru. Dit was echter niet de doorslaggevende rede om niet te starten. Ik realiseerde me dat er dit jaar namelijk een aantal zakelijke uitdagingen op me af zouden komen. Naast de bouw van een nieuwe locatie in Son, groeit ons bedrijf ontzettend hard. Het vergt enorm veel aandacht en tijd om dit allemaal in goede banen te leiden en dat staat een degelijke voorbereiding in de weg.”

Van Loon en navigator Wouter Rosegaar werden afgelopen editie van de Dakar Rally veertiende in het klassement bij de auto’s met de Overdrive Hilux. In 2015 reed Van Loon zijn beste Dakar door vierde te eindigen in het algemeen klassement. Eerder dit jaar liet ook Gerard de Rooy al weten de Dakar Rally in 2018 links te laten liggen. Hij richt zich op de Africa Eco Race die in dezelfde periode gereden wordt. Hierdoor missen we al 2 Nederlandse toppers op de deelnemerslijst van de komende Dakar Rally.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.