Foto: www.rockymountainatvmc.com

17-12-2015 – Sam Sunderland, die sinds twee jaar bij de top van de motorrijders tijdens de Dakar Rally behoort, zal over tweeënhalve week niet aan de start komen van dit evenement. De Brit is onvoldoende hersteld van een beenbreuk die hij twee maanden geleden opliep in de Merzouga Rally.

Sunderland kwam halverwege oktober zwaar ten val tijdens de derde etappe van de Merzouga Rally. De Brit brak bij het ongeval zijn linker sleutelbeen en rechter dijbeen, waardoor zijn deelname aan de Dakar Rally nog niet zeker was. Dinsdag maakte de KTM-rijder via Instagram bekend dat zijn rechterdijbeen nog niet voldoende is hersteld van de breuk, en dat hij daarom noodgedwongen moet afzien van deelname aan de Dakar Rally. Het wegvallen van Sunderland is een grote tegenvaller voor het team van KTM. De Brit won de afgelopen twee edities al een etappe in de Dakar Rally, en gold na zijn zege eerder dit jaar in de Rally van Marokko als één van de kanshebbers voor de eindzege in de zwaarste woestijnrally ter wereld. KTM heeft met rijders als Matthias Walkner, Toby Price en Jordi Viladoms wel nog een aantal andere rijders in het fabrieksteam die in januari een gooi zullen doen naar de eindoverwinning.

Sam Sunderland: “Ik heb alles gedaan wat ik kon, en ik ben de mensen die me geholpen hebben om zo ver te komen erg dankbaar. De Dakar is een lange, zware race waarvoor je 100% fit moet zijn. Mijn been is echter nog niet voldoende hersteld en het is dan ook de meest verstandige keuze is om deze editie over te slaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.