Abbring 1.jpg

Foto: Mitchel van der Hoef

01-03-2015 РGisteren werd rondom Zandvoort de 5e editie van de Circuit Short Rally verreden. WK-rijder Kevin Abbring won dit evenement in de Porsche 997 GT3 van Jochen Claerhout. Wat er verder allemaal gebeurde tijdens deze rally leest u in dit uitgebreide verslag.

Aan de start stond zoals gezegd de Porsche van Kevin Abbring, die in eigen land wilde laten zien wat hij kon. Abbring rijdt in een Porsche van Claerhout met als navigator Piero Vandeputte, de navigator van Claerhout. Voor het Short Rally kampioenschap zal de strijd gaan tussen Ruurd Osche (Honda Civic Type-R R3) en Hans Weijs, die weer terug is in de VW Golf 4 Kit Car, waarmee Weijs in 2005/2006 al eerder reed. DeSubaru Impreza 555 van Marc Schipper en Niels van Duijn ook aan de start en zij zijn zeker een grote kanshebber voor een top 3 klassering. Maar ook komen er grote verwachtingen van de Evo’s van Schapers, die dit evenement rijdt met als navigator Jasper van den Heuvel, maar ook Van Ballengooijen, Van Iersel en Van Leeuwen willen uithalen in Zandvoort.

Op KP1 neemt Kevin Abbring al gauw ruim de leiding. De spectaculair rijdende Marc Schipper weet zich toch wel verrassend 2e te plaatsen, voor de Mitsubishi van Van Ballengooijen, die 3e wordt. Osche is op dat moment 0.6 seconden sneller dan zijn grootste tegenstander Hans Weijs. Abbring lijkt op de 2e klassementsproef geen problemen te hebben met het onverhard ondanks zijn 2-wiel aangedreven Porsche en is veel sneller dan de 4-wiel aangedreven auto’s. Dan is de eerste hergroepering met Abbring op dat moment ruim aan kop.

De tweede boucles van de wedstrijd verloopt ook vlekkeloos voor Abbring. Daarachter weet Schipper met groot geweld Van Ballengooijen achter zich te houden. Ook Jurgen de Bruin, die buiten de top 5 rijdt, is aan een geweldige wedstrijd bezig en staat voorlopig 7e algemeen. De eerste uitval komt dan van de Evo X van Marcel van Leeuwen. Van Leeuwen lijkt mechanische problemen te hebben en dat betekent al gauw dat Van Leeuwen zijn wedstrijd moet staken. Hans Weijs weet ondertussen zijn voorsprong te pakken en vervolgens uit te breiden op Ruurd Osche. Osche die het tempo van de anderen met zijn Honda nog niet kan volgen. De top 5 na twee boucles ziet er als volgt uit: Abbring, Schipper, van Ballengooijen, van Iersel en Weijs.

Tot slot de laatste boucle van de wedstrijd. Abbring rijdt zijn rally, ondanks wat schade op de laatste proef, gecontroleerd uit en pakt de winst. Marc Schipper mag heel erg tevreden zijn met zijn 2e plaats. Achter hen volgen de Evo’s van Van Ballengooijen en Van Iersel. Maar Hans Weijs doet de beste zaken voor het kampioenschap en weet voor Osche te finishen. Marco Schapers en Eep Borgers worden uiteindelijk nog gediskwalificeerd, de rede daarvan blijft voorlopig nog onbekend.

Uitslag Circuit Shortrally 2015:

1. K. Abbring/P. Vandeputte (Porsche – 28:27.9)

2. M. Schipper/N. van Duijn (Subaru Р+1:05.7)

3. A. van Ballengooijen/J. Findhammer (Mitsubishi – +1:08.5)

4. M. van Iersel/J. Schop (Mitsubishi – +1:46.5)

5. H. Weijs/W. Vleugels (Volkswagen – +1:57.9)

De volgende rally voor het Nederlands Rally en Short Rally kampioenschap is de Tank S Rally rondom Emmeloord. Dit evenement zal nog compacter worden dan voorheen en wordt verreden op zaterdag 21 maart 2015. Wij van Rally-World zijn er dan weer bij om u op de hoogte te houden van nieuws en media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.