Afbeeldingsresultaat voor mads ostberg 2017

25-03-2017 – Mads Ostberg zal de eerstvolgende wedstrijd van het Wereldkampioenschap Rally’s helaas moeten missen. De Noor was namelijk niet in staat om voldoende te kunnen testen op asfalt voor de Rally van Corsica, die over twee weken van start zal gaan, met zijn Ford Fiesta WRC.

Eerder dit jaar kwam Ostberg al in actie met de nieuwe Ford Fiesta WRC tijdens de Rally van Zweden, maar moest toen al vroeg in de wedstrijd opgeven. Hij had al gepland de Rally van Mexico te skippen vanwege de verjaardag van zijn eenjarige zoon, maar nu zal de Noor ook de Rally van Corsica moeten missen, en dus zal hij pas weer in actie gaan komen tijdens de Rally van Argentinië eind april.

Mads Ostberg: “Het begon enkele dagen geleden duidelijk te worden dat we te weinig tijd zouden hebben om nog voldoende op asfalt te kunnen testen. Er is geen enkele rede voor ons om aan de wedstrijden deel te nemen met niet getest materiaal. In plaats daarvan zal deze ‘papa’ nog een paar weekjes extra genieten voor de Rally van Argentinië eind april. In Corsica hadden we met zo weinig testwerk overigens ook geen enkele kans kunnen maken tegen de andere teams, die zich al heel goed voorbereid hebben op deze wedstrijd. Ik kijk daarentegen wel erg uit naar Argentinië als mijn volgende rally. We hebben al een Europese graveltest gepland en wellicht zullen we ook nog één dag testen in Argentinië zelf. We hopen in ieder geval de komende weken grote stappen vooruit te maken met ons privéteam.”

De Rally van Corsica zal worden verreden in het weekend van 6 t/m 9 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.