Foto: Hans Vermeer

09-09-2015 – Over anderhalve week gaat het rallygeweld in Nederland eindelijk weer los tijdens de Hellendoorn Rally, die elk jaar toch weer de favoriet voor vele toppers blijkt te zijn! Ook dit jaar is dat niet anders, er gaan weer genoeg geruchten rond over de toppers die aan de start zouden kunnen komen. Maar welke rijders komen ook daadwerkelijk aan de start? We hebben alles voor u op een rijtje gezet.

De strijders uit het Nederlands kampioenschap zullen sowieso weer van de partij zijn. Jasper van den Heuvel zal deze wedstrijd opnieuw de strijd aangaan met zijn concurrenten uit het Paradigit Rallyteam, Arjen de Koning en Piet van Hoof. Ook Bob de Jong, die later in het seizoen inschakelde, mag met zijn DS3 R5 zeker als gevaarlijke outsider worden genoemd! Opvallend is dat Antoine van Ballengooijen met de Evo van het Rookie Rallyteam niet aan de start zal komen. Wel aan de start komen o.a. Henk Vossen, Timo van der Marel, Kevin van Deijne en Wouter Ploeg aan de start, die het deelnemersveld toch weer smaakvoller maken.

Michiel Becx verkocht een aantal weken geleden zijn Ford Fiesta R5 aan Hans Weijs Motorsport. Becx kocht niet lang daarna een nieuwe Fiesta R5, en het is de vraag of hij deze op tijd klaar kan hebben voor Hellendoorn. De Fiesta R5 die nu in handen is van Hans Weijs Motorsport is voor Hellendoorn verhuurd aan IMEX Racing, maar het blijft onbekend wie deze rijder zal zijn. Jeroen Swaanen vertelde dat hij als toeschouwer langs de kant zou blijven staan, maar degene die zijn zitje overneemt iemand zal zijn die de afgelopen jaren veel voor hem heeft gedaan en erg ervaren is in de sport.

Dennis Kuipers heeft al enkele weken geleden bekend gemaakt dat hij aan de start zou komen van zijn favoriete uitstapje van het jaar, en niet lang daarna volgde ook Bernhard ten Brinke. Beiden zullen starten in een Ford Fiesta RS WRC en waren vorig jaar nog de smaakmakers tijdens dit evenement in de strijd om de eindzege. Ditmaal zal Kuipers zijn best doen om het record van Erwin Doctor (3 overwinning op rij) te evenaren, maar dat zal knap lastig worden gezien de concurrentie.

Want na Ten Brinke kwam de volgende bevestiging alweer binnen. Hermen Kobus en Erik de Wild zullen het Nederlandse debuut met de Skoda Fabia R5 maken dit seizoen in Hellendoorn. Kobus wist al een ijzersterke wedstrijd te rijden vorige week tijdens de Barum Czech Rally rondom Zlín en werd daar knap 8e algemeen tussen de ERC-rijders. Een podium zou een erg mooi doel zijn voor het duo maar ervaring op doen vind Hermen op het moment nog altijd de belangrijkste doelstelling.

Vervolgens was het Gerard Tijink die met het volgende bericht kwam: “Zo goed als rond! Unieke WRC bij de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally 2015. Nog niet eerder bij een rally in Nederland te zien geweest! Laatste details moeten komende week rondkomen, update volgt zsm!”. Dit zorgde ervoor dat de geruchten in de Nederlandse rallywereld weer rondgingen. Een Citroën Xsara WRC, Mini Cooper WRC. Peugeot 206 WRC, Peugeot 307 WRC, SEAT Cordoba WRC, of toch een Suzuki SX4 WRC? We zullen binnenkort meer zekerheid krijgen over dit gerucht.

Één ding mocht in ieder geval zeker zijn. Bas van Kamperdijk, die vorig jaar nog plaats nam in een Ford Fiesta R5, zal dit jaar i.v.m. drukke werkzaamheden in deze periode niet aan de start verschijnen. Erik van Loon maakte daarentegen diezelfde dag bekend dat hij zeer waarschijnlijk wel aan de start zal komen. Net als de ELE Rally zou Van Loon opnieuw achter het stuur duiken van de Subaru Impreza S14 WRC, waar hij enkele maanden geleden helaas weinig kansen heeft gekregen om zich te bewijzen in het klassement.

Als klap op de valreep kwam ook het nieuws binnen dat er een Subaru Impreza WRC gespot zou zijn bij het MenM Rallyteam afgelopen week. Of deze auto ook voor Mark en de Hellendoorn Rally zijn lijkt vanzelfsprekend, maar we zullen toch moeten afwachten of er meer nieuws hierover binnenkomt. Edwin Schilt komt net als Bas van Kamperdijk zeer waarschijnlijk niet aan de start.

Kort samengevat, het rallygeweld mag van ons weer beginnen! Het was een poos stil rondom de Hellendoorn Rally maar de laatste week stromen de deelnemers binnen, zo ook Jan de Winkel in de Renault Clio R3! Houd de site op de hoogte voor meer actueel nieuws rondom dit evenement of neem een kijkje op www.hellendoornrally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.