07-03-2018 – Op zaterdag 24 februari ging het nieuwe seizoen weer van start voor het Rally Team Leemans tijdens de Circuit Short Rally. Deze wedstrijd was, aangezien het enkel voor het Short Rally Kampioenschap meetelde, vooral bedoeld om de laatste voorbereidingen te doen voor het rallyseizoen echt gaat beginnen.

Het zou wel de eerste wedstrijd zijn waarbij Roald Leemans en navigator Chris van Waardenburg in actie zouden komen met hun gloednieuwe livery. In de groene bekende Citroën DS3 R3T van nieuwe hoofdsponsor Cannabis Energy Drink zou het team de wagen weer de eerste sporen mogen laten maken dit seizoen. Daarmee ging Roald zijn derde seizoen in, na in 2016 zijn debuut te hebben gemaakt tijdens deze wedstrijd met een Opel Astra GSi 16V.

Dat deze rally als test diende, mocht duidelijk zijn. De wedstrijd kende een totale lengte van ongeveer 54 kilometers verdeeld over vier klassementsproeven. De eerste twee waren drie traditionele rondjes over het circuit van Zandvoort, waarnaar het circuit werd omgebouwd en er tegen de klok in nog tweemaal werd gereden. Een mooie mogelijkheid om alvast het een en ander te testen, al viel het totaal niet te vergelijken met rallyrijden.

Roald Leemans: “We hebben met allerlei kleine tests een setup gevonden die we in de rally kunnen gebruiken. Op het circuit hebben we daar echter niets aan, de auto moet daar echt veel harder staan. Het is echt heel anders rijden. Toch is het goed geweest dat we hebben deelgenomen. De diverse onderdelen aan de auto worden tijdens deze wedstrijd flink aan de tand gevoeld en nu kunnen we dan zien hoe die zich houden”.

Het duo kampte gedurende de wedstrijd vooral met het probleem dat de banden niet echt op temperatuur kwamen, mede dankzij de gekozen setup. Toen dit later in de wedstrijd werd aangepast begon dit zich dan ook te verbeteren, maar liep het duo weer tegen wat andere probleempjes aan, maar deze werden provisorisch opgelost, waardoor het duo uiteindelijk toch de finish wist te halen.

Roald Leemans: “De beste test is toch een wedstrijd. Dan pas wordt de auto echt tot het uiterste gedreven. We hebben nog wat aandachtspuntjes gevonden. Het is nog een paar weken totdat ons seizoen officieel van start gaat, dus we hebben de tijd om die puntjes op te lossen.”

Een leuke speelkameraad die het duo gedurende deze wedstrijd had was Ramon van de Lindeloof. Van de Lindeloof, wél ingeschreven voor het Short Rally Kampioenschap, aaste met zijn Honda Civic op de zege in de RC3-klasse. Na een spannende strijd met het duo waren het Roald & Chris die uiteindelijk aan het langste eind trokken en met amper een seconde verschil de winst pakten in de RC3-klasse.

Maar het eigenlijke rallyseizoen moet dan nog beginnen, want op zaterdag 17 maart moeten de eerste serieuze kilometers gemaakt gaan worden tijdens de Sijperda Zuiderzeerally. Naast het feit dat deze wedstrijd meetelt voor het Nederlands Rally Kampioenschap, telt het tevens mee voor de FIA Benelux Rally Trophy, een kampioenschap waarin het team dit jaar ook mee wil gaan doen.

Roald Leemans: “Ons doel dit jaar is opnieuw de winst in de klasse RC3 van het Nederlands Rally Kampioenschap binnen te halen, net als het Juniorenkampioenschap. Uiteraard willen we ook in de FIA Benelux Trophy ook zo hoog mogelijk eindigen. We hebben ons dit jaar van de steun van sponsoren weten te verzekeren. Met hen hebben we een meerjarenplanning gemaakt die er goed uit ziet. Nu is het aan ons om de doelstellingen ook daadwerkelijk te halen.”

Reactie op “Geslaagde test voor Rally Team Leemans tijdens Circuit Short Rally

  1. Prachtig zeg. Ik geloof zo dat je er prima kan hiken. De uitzichten zijn echt spectaculair! Het ziet er ook heerlijk rustig uit. Geen andere wandelaar te zien op jouw foto”s 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.