Foto: www.autonews-magazine.com

30-01-2016 – Eerder deze maand maakte zijn broer Hermen de planning voor komend seizoen bekend, maar onlangs hebben ook Gert-Jan Kobus en Martin Nortier hun planning voor 2016 bekendgemaakt. Gert-Jan rijdt dan misschien niet dezelfde wedstrijden als Hermen, maar minder uitdagend is het voor dit duo absoluut niet!

Dat de familie Kobus een voorkeur heeft aan de Belgische rallyproeven, is afgelopen jaar al wel gebleken. Gert-Jan was afgelopen jaar namelijk in België regelmatig actief tijdens de Rally van Haspengouw, de Rallye de Wallonië, de Rally van Staden, de East Belgian Rally en de Rallye de Condroz. Ook reed hij in Nederland tijdens de Tank S Rally te Emmeloord, en de Vogelberg Rallye rondom het Duitse Schiltz. Dit seizoen staan er vier Belgische rally’s voor hem op het programma, namelijk de TAC Rally, de Rallye de Wallonië, de East Belgian Rally en de Zes Uren van Kortrijk. Daarnaast deelt hij ook mee aan de Circuit Short Rally in Zandvoort, de ELE Rally rondom Veldhoven en de Wartburg Rallye in Eisenach (Duitsland).

Afgelopen jaar zagen we nog dat Gert-Jan naast Nortier ook nog andere navigatoren naast zich had. Dit jaar zal hij echter het volledige seizoen met hem afwerken met hem op zowel de Nederlandse, Belgische en Duitse rallypaden. De eerste wedstrijd op het programma is dus zoals eerder genoemd de Circuit Short Rally op 27 februari aanstaande. Daar hoopt dit duo mee te kunnen doen in de strijd om de klasse overwinning en wellicht een mooie eindklassering. De kalender is hieronder nogmaals voor u op een rijtje gezet:

– 27-02: Circuit Short Rally (Zandvoort)
– 09-04: Tac Rally (Tielt (B))
– 29/30-04 tm 01-05: Rallye de Wallonie (Namur (B))
– 03/04-06: ELE Rally (Veldhoven)
– 05/06-08: Wartburg Rallye (Eisenach (D))
– 24-09: East Belgian Rally (St. Vith (B))
– 26/27-11: 6u van Kortrijk (Kortrijk (B))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.