Foto/Bron: GTC Rally

30-03-2016 – Het rally seizoen 2016 is weer begonnen, zo is ook Stichting Autosport Zuid West Brabant weer begonnen met de voorbereidingen. Op 7 en 8 Oktober aanstaande barst het rally geweld weer los in en rondom Etten-Leur en Achtmaal.

De organisatie heeft de wintermaanden niet stil gezeten en is druk aan de slag gegaan om de editie van 2016 ook weer tot een geweldig succes te maken. De hoofd wedstrijd, de GTC Rally 2016 is gedeeltelijk aangepast, sommige proeven zijn onder de loop genomen en heeft erin geresulteerd dat er weer uitdagende proeven op notes gezet mogen worden. Zo is de legendarische proef de Hel gedeeltelijk aangepast, en zal nog meer de scherprechter worden in de rally. Maar ook de unieke klassementsproef in het centrum van Etten-Leur staat weer op het programma, de smaakmaker voor het publiek.

Naast de moderne rally is de organisatie in 2015 gestart met een nieuw evenement, de Het Markthuys Legend Rally, we weten het allemaal nog, de Historische wagens uit voorheen de BAK Rally sierde het evenement. De Escort MK1 en MK2, de Opel Ascona die dwars door de bochten gaan maar niet de topsnelheid rijden, want uiteindelijk staat veiligheid op de eerste plaats. Zelfs was de organisatie erin gelaagd een officiële fabrieks Ford RS200 aan de start te krijgen.

De editie van 2015 gaat een vervolg krijgen, de 2e Het Markthuys Legend 2016.
Afgelopen maanden is hard gewerkt, in samenwerking met de KNAF en een aantal andere organisatoren in Nederland, om voor deze tak van sport, de regularity rally’s een passend reglement op te stellen. Met de ELE Legend de Hellendoorn Legend en de Twente Legend zijn er dit jaar 4 Legend evenementen in Nederland.

De Het Markthuys Legend is een wedstrijd waarbij een gemiddelde snelheid van 60 km/uur op een klassementsproef is toegestaan. Voor de navigator een extra zware taak, zeker als er onderweg stempelcontroles op de klassementproeven aanwezig zijn. 2 dagen, 14 klassementsproeven, 190 wedstrijd kilometers. Dat beloofd weer veel Historische rallysport in het Brabantse land.

Reglement van de Het Makthuys Legend 2016 word verwacht medio eind Mei online op de website www.gtcrally.eu geplaatst te worden. Voor de geïnteresseerde deelnemers: Er zijn een aantal aanpassingen t.o.v. 2015, Denk aan een geldige licentie, FIVA, HTP, HRTP paspoort en ook de autoverzekering.

Voor informatie hierover: timothy@gtcrally.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.