Dakar Stage 6 cancelled due to poor weather

07-01-2017 – De zesde etappe van de Dakar Rally is vanwege de extreem slechte weersomstandigheden afgelast. De organisatie van de rally heeft besloten dat de De deelnemers in een lange stoet naar La Paz, de hoofdstad van Bolivia, rijden.

Vanwege de vele regen in Bolivia werd vrijdag de vijfde etappe naar Oruro al ingekort, maar door de slechte staat van het parcours kwamen er gisteren al talloze auto’s en trucks muurvast te staan in de modder. Een aantal deelnemers moest de nacht daarom doorbrengen in de woestijn, terwijl de omstandigheden in het Dakar-bivak niet veel beter waren. Extreme regenval zorgde ervoor dat het bivak blank kwam te staan, waardoor het voor monteurs vrijwel onmogelijk was om aan bolides te sleutelen. Vanwege de slechte omstandigheden werd de weg naar het bivak afgesloten, waardoor ook een groot aantal deelnemers die reeds waren gefinisht de tocht van vijf uur naar Oruro halverwege moesten staken.

Vandaag zouden de deelnemers opnieuw een zware etappe voor hun kiezen krijgen naar La Paz. Op het programma stond een etappe van 786 kilometer, met een special stage van maar liefst 527 kilometer. Het parcours is door de vele regen echter onbegaanbaar geworden, waarop de organisatie dan ook besloten heeft om Etappe 6 niet door te laten gaan. De volledige Dakar-karavaan zal zaterdag in een stoet over de weg naar de Boliviaanse hoofdstad rijden. Door de afgelasting van de zesde etappe zal de strijd in de loodzware 2017-editie van de Dakar Rally het hele weekend stil liggen. Morgenochtend mogen de Dakar-deelnemers in La Paz namelijk genieten van een rustdag, waarna maandag de tweede week van de woestijnrally begint.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.