Afbeeldingsresultaat voor mikko hirvonen dakar 2017

Foto: www.motorsport.com

18-11-2016 – Het Duitse X-Raid, wat het fabrieksteam van Mini de afgelopen jaren heeft gesteund tijdens de Dakar Rally, zal tijdens de komende editie met zes bolides aan de start verschijnen. Het team zal over drie fabrieksrijders beschikken, en zal tevens nog vier Mini’s leveren aan privérijders. Mikko Hirvonen zal voor het team van X-Raid als kopman aanvoeren met de MINI ALL4RACING.

Voor het team van X-Raid was het een flinke domper toen bekend werd dat enkele rijders van het team voor 2017 de overstap zouden gaan maken naar het team van Toyota, waaronder ex-Dakar-winnaars Nasser Al-Attiyah en Nani Roma. Ook Erik van Loon besloot dit seizoen na twee Dakar Rally’s met de Mini de overstap te maken naar een Toyota Hilux. Door het wegvallen van al deze rijders zijn alle ogen bij het team nu gericht op voormalig WRC-topper Mikko Hirvonen, die tijdens zijn Dakar-debuut afgelopen editie met een etappezege op zak als vierde eindigde in het eindklassement. Hirvonen zal, net als vorig jaar, worden bijgestaan door navigator Michel Perin.

Mikko Hirvonen: “Ik ben blij en enthousiast voor de tweede maal deel te gaan nemen aan de Dakar. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd over deze race. We hebben nauw samengewerkt met het team om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan. Ik weet dat het wederom een grote uitdaging gaat worden maar ik kan niet wachten om aan de startstreep te staan en te zien waartoe we in staat zijn!”

Naast Hirvonen zal Yazeed Al-Rajhi het team van X-Raid ook aanvoeren in januari 2017. Al-Rajhi maakte, in tegenstelling tot Al-Attiyah, Roma en Van Loon, juist de overstap van de Toyota naar de Mini, waar hij in 2017 zijn debuut mee zal gaan maken. De derde fabrieksinschrijving van X-Raid zal bestuurd gaan worden door de Amerikaan Bryce Menzies. Verder zal het Duitse team ook nog assistentie verlenen aan de Mini’s van Orlando Terranova, Kuba Przygosnki, Boris Garafulic, Stephan Schott en Mohammed Abu-Issa.

De Dakar Rally gaat op 2 januari van start in Paraguay, en binnenkort zal er dan ook nog meer info op onze site te vinden zijn, evenals de officiële Dakar Poule van 2017!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.