Foto: www.redseasummit.com

16-09-2015 – Met nog 3 wedstrijden op de WRC kalender te gaan, waar Hyundai Motorsport voorlopig een keurige 2e positie heeft bemachtigd in het constructeurskampioenschap achter concurrent Volkswagen, is het team alweer druk bezig met de plannen voor volgend seizoen. In 2016 zullen zij het debuut maken van de nieuwe Hyundai i20 WRC, die gisteren in Frankfurt werd gepresenteerd.

Één van de vele aanpassingen aan de nieuwe Hyundai WRC is dat de nieuwe versie de overstap heeft gemaakt van de driedeurs versie uit 2015, naar een vijfdeurs versie voor 2016. Ook heeft de body een compleet nieuwe look gekregen, en uiteraard ook een hoop updates, waarmee ze volgend jaar beter mee hopen te kunnen concurreren met de andere WRC teams. De auto zal tijdens de WK Rally van Monte Carlo voor het eerst te zien zijn in het wereldkampioenschap rally’s.

Hyundai Motorsport zal de eerste helft van komend seizoen twee van de nieuwe Hyundai’s inzetten tijdens de rally’s. Tijdens de tweede helft van het seizoen zal ook het tweede team van Hyundai (Hyundai Motorsport N), ook de nieuwe i20’s ontvangen. Tegen die tijd zal de wagen ook verhuurd kunnen worden aan privéteams. Wie weet krijgen we Kevin Abbring dus volgend jaar nog te zien in deze brute wagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.