Rally-World

Feel the world of Rally

Hyundai trekt oud F1-teambaas Cyril Abiteboul aan

Cyril Abiteboul. Kennen we die naam nog? De voormalig Renault-teambaas gaat aan de slag bij het Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai als teambaas van de motorsportafdeling.

Cyril Abiteboul verwierf vooral bekendheid als teambaas in de Formule 1. Hij stond van 2012 en met 2014 aan het roer van Caterham, waarvoor onder andere Giedo van der Garde reed, en was managing director van het fabrieksteam van Renault, tot het in 2021 verder ging als Alpine. In die laatste functie lag Abiteboul veelvuldig overhoop met Red Bull-teambaas Christian Horner, doordat er vanaf de introductie van de hybride V6-turbo in 2014 regelmatig problemen waren met de betrouwbaarheid van de Franse krachtbron, terwijl de energiedrankjesformatie daarvoor vier keer wereldkampioen was geworden met Renault.

Hyundai Motorsport bevestigde op donderdag dat Abiteboul de nieuwe leider wordt van de motorsportafdeling, dat vooral gefocust is op het World Rally Championship. Hyundai hoopt dat Abiteboul met zijn F1-achtergrond voor een frisse wind kan zorgen in het team, dat de afgelopen twee jaar de constructeurstitel verloor aan Toyota Gazoo Racing.

“Ik kijk er erg naar uit om als teambaas aan de slag te gaan bij Hyundai Motorsport”, laat Abiteboul weten, “Het merk Hyundai timmert flink aan de weg in de autosport en daarbuiten, en het team heeft al laten zien een sterke deelnemer te zijn in het WRC. Ik kijk ernaar uit om mezelf onder te dompelen in de wereld van de rally en meer te weten te komen over deze spectaculaire sport. Hyundai zal ervoor zorgen dat de transitie voor mij soepel verloopt, dus ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Hyundai Motorsport-president Sean Kim voegt toe: “Ik heet Cyril van harte welkom in de Hyundai-familie. Zijn F1-ervaring zal ons helpen nieuwe kansen te ontdekken om verder te groeien en ons verder te verbeteren, zodat we ons weer meer met het gevecht om de titels kunnen bemoeien.”

Abiteboul maakt volgende week zijn debuut als WRC-teambaas tijdens de WK Rally van Monte-Carlo van 19 tot en met 22 januari. De 45-jarige Fransman kan op een sterke line-up rekenen met Thierry Neuville, Dani Sordo en Esapekka Lappi achter het stuur van een Hyundai i20 N Rally1. Craig Breen, die overgestapt is van het team van M-Sport, zal later dit jaar het kwartet bij het Koreaanse team compleet maken.

Share this…