Afbeeldingsresultaat voor coen vink sezoensrally 2015

29-01-2017 – Op 18 maart 2017 start er weer een editie van de Zuiderzeerally. Al meer dan 25 jaar is de Zuiderzeerally een begrip in de polder en ver daarbuiten. De rally is al jarenlang favoriet met haar gave proeven over de verschillende dijken en de snelle en verraderlijke zaterdagavondproef op en rondom de Nagelerweg te Emmeloord.

Afgelopen jaren deed de Zuiderzeerally al mee aan de West Euro Rally Cup (WERC), een alternatief Europees rallykampioenschap, maar naast deze WERC zal de Zuiderzeerally dit jaar ook meetellen voor het FIA Scandinavian Rally Trophy (FIA-SRT)! Een evenement dat bestaat uit 5 wedstrijden in de noordelijke Europese landen onder de vlag van de FIA. Onze rally zal de aftrap zijn voor dit kampioenschap. Wilt u meer te weten komen over dit kampioenschap en alle andere bijzonderheden over de Zuiderzee Rally? Kijk dan eens op de website (www.zuiderzeerally.nl) of like de officiële Facebook-pagina van het evenement.

De Zuiderzeerally heeft, net zoals vorig jaar, één rally en twee shortrally’s. De rally gaat zich, zoals het er nu naar uitziet, afspelen in de gemeenten Kampen, Steenwijkerland en Emmeloord. De procedures lopen voor de verschillende vergunningen. In de gemeente Kampen zal het gaan om een andere locatie dan vorig jaar. De organisatie heeft inmiddels tijdens informatieavonden met de aanwonenden gesproken. Op de Deel zal weer het startpodium komen te staan en op de Paardenmarkt het serviceterrein. Op het serviceterrein staan alle bolides geparkeerd en daar werken de serviceteams hard aan de bolides om die goed aan de start te laten verschijnen. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

De inschrijving is vanaf 25 januari geopend en de eerste deelnemer had zich al voor die datum aangemeld. Het gaat om Coen Vink, die met zijn Subaru Impreza 555 aan de start zal verschijnen. De auto hoort niet meer tot de laatste generatie rally auto’s, maar toch is het voor vele liefhebbers nog steeds de ultieme rallywagen. Ook Vink zelf gaat al geruime tijd mee. Al in 1990 stond hij aan de start in de Internationale BMW Zuiderzeerally. Toen reed hij in een Mitsubishi VR 4 en werd, met naast zich Hedi van de Kimmenade zevende algemeen in de door John Bosch gewonnen wedstrijd. Verder reed hij in 1992 (6e), 1993 (2e) en 1994 (3e). In 1998 won hij de Van Staveren Zuiderzeerally met naast zich Hans van Goor in de Subaru Impreza 555. In 2000 reed hij nog een keertje in Emmeloord maar viel met technische problemen uit check out here. Vink is enthousiast over zijn deelname hier.

Coen Vink: “Toen ik, mede dankzij de sponsoring van Hoevenbergservice uit Marknesse, de kans kreeg hier mee te doen heb ik meteen ja gezegd. Ik heb goede herinneringen aan de polder!”

De allereerste ingeschreven deelnemer is meteen ook de eerste buitenlandse deelnemer van de Zuiderzeerally. het gaat hierbij om de Britse équipe, Johnnie Ellis en Marc Fowler uit Engeland met een Mitsubishi Lancer Evo X. Ook de eerste inschrijver voor de Zuiderzeeshortrally heeft zich gemeld: Wim Stevens en Wesley Stevens met de Peugeot. Wie er verder nog komen rijden tijdens dit fantastische evenement dat is nog onbekend. De inschrijving staat sinds 25 januari open en zal op woensdag 8 maart sluiten. Vrijdag 10 maart wordt de lijst gepubliceerd op de website.

(Bron: Officieel Persbericht Zuiderzeerally.nl)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.