Foto: www.fiaerc.com

19-01-2016 – Voor Hermen Kobus en Erik de Wild was het debuut van de Skoda Fabia R5 tijdens de tweede helft van 2015 boven verwachting. Zo won hij tijdens de Rally van Staden, wist hij knap in de top 10 te eindigen tijdens de Barum Czech Rally en de Hellendoorn Rally, en als klap op de vuurpijl wist hij voor het eerst in zes jaar weer een Nederlandse overwinning in het BRC te bezorgen. Komend seizoen heeft het duo opnieuw grote plannen.

Hermen en Erik zijn op zoek naar veel concurrentie, en daarvoor willen ze over de grens, om ook meer ervaring op te doen op diverse ondergronden. De planning is dan ook om het Kobus Tuning Rallyteam tijdens een aantal Belgische evenementen in actie te laten komen, want de overwinning in de East Belgian Rally afgelopen september smaakt uiteraard naar meer. De Belgische rally’s zijn echter niet het voornaamste waar de twee zich op concentreren. De grootste nadruk zal namelijk worden gelegd op het Europese rallykampioenschap, want op de planning staan minimaal 3 uitdagende rally’s, waar de Skoda Fabia R5 zich zal meten met de Europese top!

Hermen Kobus: “We hebben met onze trouwe partners Kroon-Oil en Kumho tyre een gevarieerd en uitdagend programma uitgewerkt. Het zwaartepunt ligt in het Europees kampioenschap. We beginnen met de Rally van de Canarische Eilanden, een wedstrijd op technisch en snel asfalt. Op Europees niveau staan we natuurlijk opnieuw aan de start van de Kenotek Ypres Rally en eind augustus willen we onze ervaring van vorig jaar benutten om hoger te mikken in de Barum Rally. Als alles goed verloopt, dan kan het programma eventueel nog uitgebreid worden met de nieuwe Poolse manche in het Europees kampioenschap. Dat is ook een wedstrijd op asfalt.”

“In het Belgisch kampioenschap rijden we de TAC Rally en onder voorbehoud de Rally van Wallonië. Die twee wedstrijden kunnen we gebruiken als voorbereiding op de Kenotek Ypres Rally. In België is het startveld in R5 bijzonder hoogstaand. Volgend seizoen komt niet alleen Freddy Loix, maar ook Vincent Verschueren aan de start met een Skoda Fabia R5. Mooie referenties. In elk geval hebben we ondertussen toegang tot de mapping van de motor, zodat we de wagen zelf op maat kunnen afstellen. Ik heb al gemerkt dat ik toch een iets andere setting gebruik dan sommige andere piloten. Wanneer ik vertrouwen heb in het chassis en de afstellingen, dan hou ik wel van een agressief reagerende motor…”

Hermen Kobus en Erik de Wild kiezen voor een uitdagend programma in 2016. De basis ligt vast, maar er kan altijd nog wat bij… In elk geval zal de Kobus Fabia R5 van zich doen spreken in het Europees kampioenschap.

Voorlopige Programma 2016:

10-12 Maart – Rally Islas Canarias El Corte Ingles (ERC)

9 april – TAC Rally Tielt (BRC)

29 april -1 mei – Rally van Wallonië (BRC)

23-25 juni – Ypres Rally (ERC)

26-28 aug – Barum Rally Zlin (ERC)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.