Heuvel 1

29-02-2016 – Jasper van den Heuvel en Steen Anderson hebben afgelopen zaterdag de zesde editie van de RallyPro Circuit Short Rally op hun naam weten te schrijven. Uiteindelijk was het duo met een voorsprong van 20 seconden op de belangrijkste concurrent, de Brit Robert Woodside genavigeerd door Allan Harryman, absoluut de snelste over de zes verreden klassementsproeven rondom het zonnige maar koude Circuitpark Zandvoort die dag.

Jasper reed zelf niet alle proeven, maar maakte tijdens een aantal proeven plaats voor zijn Deense bijrijder Steen Anderson, waarvoor de auto die werd ingezet tijdens dit evenement ontwikkeld wordt. Doordat Anderson een aantal proeven achter het stuur zat, werd het nog wel even spannend toen Woodside het verschil wist te verkleinen naar binnen de tien seconden. Ook Hans Weijs SR deed op dat moment verrassend sterk mee, en won zelfs een proef, wat hem naar een derde positie algemeen bracht. Tijdens de laatste bouclé van de wedstrijd ging Weijs SR met zijn Volkswagen Golf echter de fout in, waardoor hij uiteindelijk nog ver terugviel in het klassement naar de negentiende positie.

Aangezien ook de Namibiaan Thilo Himmel na een aantal snelle tijden tijdens de laatste bouclé spinde, waren de hoofdrolspelers in de strijd om de derde positie de Citroën van Michiel Becx en de Renault van Kevin van Deijne geworden. Uiteindelijk zou Becx aan het langste eind trekken en moest Van Deijne tevreden zijn met een alsnog mooie 4e positie. Achter hem volgden Piet-Hein van der Heijden en Mika van der Heijden, die na de tweede bouclé nog even de twijfels hadden of hun auto nog wel wou starten, maar met behulp van een aantal fans toch hun weg konden vervolgen.

Uiteindelijk wisten 38 van de 45 deelnemers de finish te bereiken. Opmerkelijke uitvallers waren o.a. Ronald Leemans en Remco van Overdijk, die hun Mitsubishi Lancer Evo VI met een kapotte aandrijfas aan de kant moesten zetten. Alexander Belder zou echter ook op KP5 zijn wedstrijd moeten staken, terwijl hij tot die tijd goede zaken deed op een negende positie algemeen. De volgende rally voor het Short Rally Kampioenschap en tevens de seizoen opener van het Nederlands Rallykampioenschap is de Zuiderzee Rally op 19 maart. Wij van Rally-World zijn daar uiteraard weer bij om u te voorzien van het actuele nieuws en beeldmateriaal. Hieronder vindt u overigens de hoogtepunten van de Circuit Short Rally op video terug. Foto’s volgen later deze week op de bijbehorende pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.