Afbeeldingsresultaat voor jean todt wrc

01-02-2017 – FIA-president Jean Todt vindt dat toeschouwers beter moeten worden ingelicht na het fatale ongeluk tijdens de Rally van Monte Carlo vorige maand. Een Spaanse fan kwam om het leven toen de Hyundai i20 WRC van Hayden Paddon van de weg gleed.

Jean Todt: “Het is heel triest wat er is gebeurd en het had voorkomen kunnen worden. In het leven moet je discipline hebben en als je geen discipline hebt, zul je respect moeten tonen. Motorsport is gevaarlijk als niet iedereen op dezelfde manier denkt. Ik vind het heel erg voor de familie van het slachtoffer en voor de rally-wereld dat dit is gebeurd. Ik hoop dat men zich meer bewust zal worden van de veiligheidsrisico’s bij deze evenementen. Mensen moeten worden voorgelicht en de instructies opvolgen, aangezien de consequenties verschrikkelijk kunnen zijn. “

Jarmo Mahonen (FIA Rally-Directeur): “Ik zal jullie zeggen wat ik tegen iedereen bij de FIA heb gezegd: blijf rustig. We moeten eerst het onderzoek bekijken en daarna nagaan wat we anders kunnen doen. Dit is het eerste evenement van deze nieuwe generatie auto’s en die zijn natuurlijk een beetje sneller. Nu zijn er mensen van buiten deze sport die klagen over de snelheid, maar deze crash heeft niets te maken met de nieuwe regels. Dit was ook gebeurd met de (langzamere) Groep N-wagen.”

Toeschouwer (Getuige Incident): “Het duurde 20 of 25 minuten voor er een ambulance aanwezig was en 5 minuten later was er pas een helikopter. De plaats waar de toeschouwer stond was niet aangeduid als een ‘no-go’-gebied. Iets voor de bocht stonden er veel meer mensen op een, op het oog, gevaarlijkere plek.”

De Automobile Club de Monaco, organisator van de rally, wilde vanwege het lopende onderzoek geen commentaar meer leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.