Foto: Jim van den Heuvel (Facebook)

15-01-2016 – De 18-jarige Jim van den Heuvel, die afgelopen jaar in Nederland ook al bekend stond als ‘Rookie of the Year’, zal volgend jaar grote stappen maken. Op de foto hierboven is bijvoorbeeld het nieuwe rallywapen te zien, waarmee Van den Heuvel samen met navigator Jac Gillis mee wil gaan debuteren tijdens de WK Rally van Zweden…

Vorig jaar maakte het duo Van den Heuvel en Gillis tijdens de Hellendoorn Rally half september hun debuut in de Ford Fiesta R2, waarin ze toen al een knappe 19e positie algemeen neer wisten te zetten en de 3e positie in de klasse RC3. Vervolgens was de met Jumbo bestickerde Fiesta R2 te zien in de overige Nederlandse wedstrijden na de Hellendoorn Rally, betreffende de GTC Rally en de Conrad Twente Rally, waarvan die eerste opnieuw een 16e eindklassering opleverde, maar waarvan ze tijdens de Twente Rally helaas aan de kant moesten met mechanische problemen. Later die maand zouden ze al vroeg in hun carrière de eerste buitenlandse wedstrijd rijden in Frankrijk, waar de Rallye du Var op het programma stond. Ook hier deed Van den Heuvel JR het fantastisch en dat werd beloond met een 38e positie!

Komend jaar is Van den Heuvel JR bereid nog grotere stappen te zetten. Eerder deze maand werd namelijk duidelijk dat er een Mitsubishi Lancer Evo X voor hem opgebouwd werd, en het programma van het duo is onlangs ook bekend geworden: Een (bijna) volledig WRC2 programma! Zes wedstrijden zal Van den Heuvel JR meestrijden met de wereldtop in het nieuwe wapen, met om te beginnen de Rally van Zweden, die van 11-14 februari als eerstvolgende rally voor hen op het programma zal staan. Tijdens deze rally zal hij genavigeerd worden door Lisette Bakker, die normaal gesproken naast huidig Nederlands kampioen en broer Jasper van den Heuvel navigeert. Tijdens de resterende rally’s zal het jonge talent echter gewoon weer worden bijgestaan door zijn vertrouwde navigator.

Jim van den Heuvel: “Ik heb op mijn 10de in Zweden in de sneeuw leren autorijden en ga sinds die tijd ieder jaar met de rallycursus die wij geven richting Scandinavië. Ik heb dus relatief veel ervaring in de sneeuw. Het doel is om ervaring op te doen, veel te leren en progressie te boeken. Ik heb uiteraard nog geen idee waar we staan, maar heb er ontzettend veel zin in en ga mijn uiterste best doen!”

Gerard Grouve (KNAF Talent First Bondscoach): “Het is een ambitieus en prachtig WK-programma. Er zit een duidelijk meerjarenplan achter en daarmee is er voor een talent als Jim een mooie toekomst in de rallysport weggelegd. Door het aanvullende programma kan hij nog eens extra ervaring opdoen en dat is ontzettend belangrijk in de rallysport!”

We zullen Jim van den Heuvel komend seizoen dus nog zeker terugzien, dus houd deze site op de hoogte om niets te missen van zijn avonturen in het World Rally Championship!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.