Afbeeldingsresultaat voor joan barreda dakar 2018

07-01-2018 – Joan Barreda Bort heeft vandaag de tweede etappe van de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De Spanjaard van Honda reed klassementsleider Sam Sunderland op zes minuten en nam die positie over.

Barreda opende als snelste bij het eerste waypoint maar kreeg concurrentie van Yamaha-coureur Adrien van Beveren die bij de volgende twee waypoints de snelste was. Sam Sunderland verloor al vroeg in de etappe tijd. De Brit kwam al op drie minuten door bij het eerste waypoint. Die achterstand zou vervolgens nog eens oplopen naar zes minuten bij de finish.

De verschillen vooraan bleven lang klein, maar uiteindelijk was het toch Barreda die in het slot van de etappe een gaatje wist te slaan. Aan de finish had de Spanjaard uiteindelijk een voorsprong van 2 minuten en 54 seconden, waarmee hij alsnog overtuigend de zege pakte. Achter Barreda kwam Adrien van Beveren voor de tweede dag op rij als tweede aan de finish. Matthias Walkner was de snelste KTM-rijder op een derde plek. Honda-rijder Michael Metge en Kevin Benavides maakten de top vijf compleet voor Husqvarna-coureur Pablo Quintanilla. Sunderland zou na zijn tijdverlies uiteindelijk genoegen moeten nemen met de zevende tijd.

Joan Barreda Bort: “Het ging erg goed, ik voelde me goed, maar raakte een beetje in de war waardoor ik een duin over het hoofd zag. Ik moest daarna een beetje gas terugnemen, ik had wat pijn maar op de snellere stukken ging het beter. Ik heb niet gedacht aan de strategie omdat het niet belangrijk is voor morgen, het was juist belangrijk om comfortabel op de motor te zitten.”

Maikel Smits en Hans-Jos Liefhebber kwamen binnen een uur achterstand van de winnaar aan de finish. Jurgen van den Goorbergh deed hetzelfde op 56 minuten en een 58e plaats.

Bij de Quads heeft Kees Koolen de tweede etappe afgesloten met een keurige vijfde tijd. De Nederlander eindigde op tien minuten achterstand van Ignacio Casale. De Chileen pakte zijn tweede dagsucces op rij en was met name tijdens het tweede gedeelte van de proef sneller ten opzichte van grootste concurrent Sergey Karyakin. Gaston Gonzalez eindigde als derde voor zijn landgenoot Pablo Copetti.

1. Joan Barreda SPA Honda 2u 56m 44s’
2. Adrien van Beveren FRA Yamaha +2m 54s
3. Matthias Walkner OOS KTM +4m 24s
4. Michael Metge FRA Honda +4m 39s
5. Kevin Benavides ARG Honda +5m 43s
6. Pablo Quintanilla CHL Husqvarna +5m 45s
7. Sam Sunderland GBR KTM +5m 45s
8. Xavier de Soultrait FRA Yamaha +6m 12s
9. Franco Caimi ARG Yamaha +6m 36s
10. Toby Price AUS KTM +6m 40s
       
53. Maikel Smits NED KTM +46m 21s
57. Hans-Jos Liefhebber NED KTM +49m 56s
61. Jurgen van den Goorbergh NED KTM +56m 15s
48. Hans-Jos Liefhebber NED KTM +08m 13s
Guillaume Martens NED KTM +
Mirjam Pol NED Husqvarna +
Edwin Straver NED KTM +
Luc van de Huijgevoort NED KTM +

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.