Foto: www.supersproxua.com

12-02-2016 – KTM-fabrieksrijder Jordi Viladoms heeft een einde gemaakt aan zijn rally-raid carrière. De Spanjaard stond tienmaal aan de start van de Dakar Rally, en wist in de editie van 2014 nog als tweede algemeen te eindigen in het motorenklassement.

Viladoms is na Marc Coma al de tweede grote naam binnen een jaar tijd bij KTM die stopt met racen. Coma is bij Dakar-organisator ASO aan de slag gegaan als wedstrijddirecteur. Viladoms blijft betrokken bij KTM en gaat zich achter de schermen bezighouden met de rally-activiteiten van het Oostenrijkse merk. De 36-jarige motorcoureur kende een moeizame laatste editie van de Dakar, waarin hij kampte met griep. De 2016-editie zou tevens zijn laatste editie worden, maakte hij onlangs bekend.

Jordi Viladoms: “Ik ben ontzettend blij met de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn actieve carriere, maar het is nu tijd voor verandering. Na tien jaar in de rallysport ben ik kerngezond en volop gemotiveerd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil mijn ervaring en kennis doorgeven aan de jongere rijders binnen het team.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.