Foto: www.rallye-magazine.de

12-05-2016 – Juho Häninnen zal waarschijnlijk zijn rentree gaan maken in het WRC. De Fin zal in 2017 zeer waarschijnlijk in actie komen voor het team van Toyota Gazoo Racing, dat bevestigde Tommi Mäkinen onlangs tijdens een interview over de nieuwe Yaris WRC van het Finse YLE.

Volgend jaar keert Toyota terug in de eredivisie van de rallysport na een afwezigheid van ruim vijftien jaar. Daarmee zal Toyota de strijd aangaan met de vier andere huidig actieve fabrikanten uit het WRC, namelijk Citroën, Ford, Hyundai en Volkswagen. Het Japanse merk is sinds het begin van dit jaar begonnen met het testen van de ontwikkelde wagen. Häninnen heeft zo ook één van de wagens mogen testen, met naast zich meervoudig WRC-kampioen en tevens teambaas van het team Tommi Mäkinen. Mäkinen vertelde dat hij het werk van Häninnen bij Skoda Motorsport in 2013 en zijn testwerk bij Hyundai Motorsport in 2014 bewonderde, en dat dit mede gezorgd heeft voor het zitje voor hem bij Toyota. De bevestiging dat er komend jaar drie wagens van dit team in actie zullen komen, kwam uit de Fin’s eigen mond: “Komend jaar beschikt Toyota over drie coureurs, waarvan eentje vermoedelijk Juho Hanninen wordt.”

Hanninen voegde zich enkele jaren geleden als testrijder bij Hyundai en reed enkele rally’s voor het merk. Sinds 2014 heeft hij geen wedstrijd meer gereden. Wel heeft hij al vele kilometers gemaakt met de Yaris WRC. Naast Hanninen worden onder meer Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi en Mikko Hirvonen genoemd als kandidaten voor een van de stoeltjes. De Yaris WRC zal binnenkort wederom uitgetest worden op de wegen, maar ditmaal waarschijnlijk op het asfalt van Frankrijk i.p.v. de snelle gravelwegen van Finland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.