Afbeeldingsresultaat voor juho hänninen toyota 2017

Foto: www.crash.net

19-10-2016 – Juho Hänninen is officieel de eerste coureur bij het team van Toyota in 2017, dat maakte het team dat volgend jaar haar rentree maakt in de rallysport gisteren bekend. Hänninen was het afgelopen jaar al actief als testrijder van de Toyota Yaris WRC, en zal komend seizoen worden bijgestaan door navigator Kaj Lindström.

Het huidige contract is getekend tot en met het einde van 2017, maar de optie is er dat het contract voor de Finse coureur nog wordt verlengd. Teambaas en viervoudig WRC-kampioen Tommi Mäkinen gaf aan dat er aan ervaring niks ontbreekt aan hem, gezien zijn IRC titel uit 2010 en zijn ERC titel uit 2012. Ook heeft de nieuwe Toyota-coureur al de nodige ervaring opgedaan bij het besturen van een WRC, toen hij in 2014 zes wedstrijden deelnam met Hyundai Motorsport in de Hyundai i20 WRC. Esapekka Lappi zal overigens hoogstwaarschijnlijk het tweede zitje gaan bezetten, maar deze bevestiging gaf het team van Toyota Gazoo Racing vooralsnog niet.

Juho Hänninen: “Het voelt alsof een droom uitkomt. Om mij bij een fabrieksteam met zoveel potentieel te voegen is een leuke uitdaging. We werken al samen sinds de auto voor het eerst werd getest, dus dat maakt mij nog gemotiveerder. De Yaris WRC is ongelooflijk. Ik kan niet wachten tot de Rally van Monte Carlo!”

Tommi Mäkinen: “Toen hij bij het team kwam was hij enorm gemotiveerd en betrokken. Hij begreep heel goed dat we het nieuwe seizoen goed voorbereid wilden beginnen en dat we veel moesten leren. Hij heeft veel ervaring in het WRC en ik weet zeker dat hij de auto het beste kent omdat hij vanaf het begin heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van de Yaris WRC.”

De Toyota Yaris WRC zal, zoals vermeld, voor het eerst in actie komen tijdens de WK Rally van Monte-Carlo, eind januari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.