Foto: www.zoeterwoudonline.nl

23-04-2015 – Jurgen Damen is afgelopen dinsdag overleden aan zijn zware verwondingen. Damen navigeerde René Kuipers tijdens de Sealine Rally, maar al op etappe 1 maakten beiden een zeer zware crash mee.

De Sealine Rally (verreden rondom Qatar) was een wedstrijd waaraan veel Nederlanders meededen, waaronder het team van ‘Wevers Sport’. René Kuipers deed ditmaal mee met navigator Jurgen Damen, die bekend is uit de Dakar afgelopen jaar, waar hij de Nederlandse trucker Gerard de Rooy navigeerde. Nadat ze een zware crash hadden meegemaakt, 10 kilometer voor de finish van de eerste etappe, werd Damen al snel overgevlogen naar België, waar hij in het Gasthuisberg-ziekenhuis in Leuven is overleden, in het bijzijn van zijn familie. Jurgen Damen is slechts 42 jaar geworden, hij laat daarmee zijn vrouw en zoontje achter.

Damen was een zeer ervaren rally navigator en Dakar liefhebber in hart en nieren. Hij heeft 17 keer meegedaan in de Dakar Rally. Dat deed hij o.a. met rijders w.o. Koen Wouters, Francois Verbist, Peter Versluis en zijn laatste seizoen dus met Gerard de Rooy. Damen is eigenlijk per ongeluk in de Dakar terecht gekomen. Hij werkte als monteur bij AD Sport, het bedrijf dat de auto’s van het team van Koen Wauters opbouwde en besloot in 1997 met een paar maten op eigen houtje de rally achterna te reizen. “Met een huurauto en zonder visa zijn we tot in Timboektoe geraakt. De rest van de rally heb ik de wagen onderhouden en prompt wilde Koen dat ik voortaan meeging. Koen heeft twee linkerhanden. In het kwadraat.”

Wij van Rally-World wensen veel sterkte toe aan de nabestaande van Jurgen. Ook wensen wij sterkte toe aan Wevers Sport, die met het team, uit respect voor Jurgen, uit de rally zijn gestapt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.