After SS13: Kajetanowicz wins at home on ERC Rally Rzeszow!

Foto: www.fiaerc.com

07-08-2016 – Na een mooie voorsprong te hebben opgebouwd op de vrijdag, hebben Kajetan Kajetanowicz en Jaroslaw Baran hun voorsprong weten te behouden tijdens de slotdag van de ERC Rally van Polen. De LOTOS-coureur kon echter niet geheel achterover leunen, aangezien de concurrentie doorbeet tot het bittere einde.

Het was namelijk Bryan Bouffier die druk op de thuisrijder legde. Bouffier had door een fout veel tijd verloren op de vrijdag en zette alles op alles om zijn verloren tijd terug te winnen tijdens de resterende klassementsproeven. Het was echter Kajetanowicz die onder druk de snelste tijden bleef klokken en daarmee zijn voorsprong alleen maar verder uitbouwde op de Fransman, die met nog drie proeven te gaan tegen een nauwelijks goed te maken achterstand aankeek van bijna een minuut. Lukasz Habaj, de pechvogel van de vrijdag, reed een uitermate sterke openingsfase op de zaterdag en wist zich vanaf de tiende positie terug te knokken naar de zesde stek in het klassement.

Uiteindelijk zou diezelfde Habaj nog druk weten te leggen op de top 5, en dat ging ten koste van een top 5 klassering van Tomasz Kasperczyk en zijn Ford Fiesta R5. Ook Jakub Brzezínski moest op de laatste proef nog zijn vierde plek afstaan, en finishte uiteindelijk achter de regerend Pools kampioen als vijfde. De derde positie was uiteindelijk voor een keurig rijdende Grzegorz Grzyb die het podium mocht aanvullen samen met Bouffier en uiteraard met de grote winnaar, Kajetanowicz.

In de ERC2-categorie domineerde Wojiech Chuchala met zijn Subaru Impreza STi N15 voor Tibor Érdi en zijn Mitsubishi Lancer Evo X, die geen enkele kans zag om ook maar iets terug te winnen op de streekrijder. In het ERC3 ging de zege naar de Peugeot 208 VTi R2 van Nikolay Gryazin, gevolgd door merkgenoot László Német en de Turkse Fiesta-rijder Murat Bostanci.

In het kampioenschap is Kajetanowicz inmiddels bijna verzekerd van zijn titel, die in theorie nog afgepakt zou kunnen worden door Alexey Lukyanuk en Ralfs Sirmacis, maar wat in de praktijk bijna onmogelijk zal worden voor deze rijders. De volgende wedstrijd op de ERC-Rally brengt ons naar Tsjechië tijdens de Barum Czech Rally Zlín, en daar zullen we ook het Nederlandse duo Hermen Kobus en Erik de Wild weer in actie gaan zien, dus houd de site vooral op de hoogte!

 

EINDUITSLAG RAJD RZESZOWSKI 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.