Foto: www.au.eurospot.com

27-09-2015 – Met de opvallende afwezigheid van de Peugeot Rally Academy tijdens de Rally van Cyprus kan concurrent Kajetan Kajetanowicz zijn voorsprong uitbreiden in het ERC. De concurrentie zal het hem echter niet makkelijk maken, en dat bleek ook na een spannende eerste dag, bestaande uit 8 klassementsproeven. Hoe het Kajetanowicz en zijn concurrenten verliep leest u in het verslag hieronder.

Want deze wedstrijd telde niet alleen mee voor het ERC, maar ook voor het MERC, waar Al-Attiyah met 3 overwinningen op zak aan de leiding staat in dit kampioenschap. Tijdens deze wedstrijd is hij niet van plan het Kajetanowicz makkelijk te maken. Dat bleek al gauw uit de eerste proef, waar hij gelijk een scratch wist neer te zetten in zijn Ford Fiesta RRC. Alexey Lukyanuk, de Rus die eerder dit seizoen de Rally van Estland won, opent in zijn Ford Fiesta R5 ook sneller dan Kajetanowicz, die een derde tijd neerzet. Vierde staat voorlopig Bruno Magalhães, die in zijn privé Peugeot 208 T16 een gevaarlijke outsider is voor de mannen vooraan.

Na een spannende eerste bouclé waar Kajetanowicz de aanval in ging nam hij ook de leiding in het klassement. Al-Attiyah bleef hem op de hielen met een korte achterstand van 3.5 seconden, gevolgd door Magalhães die al op ruim een minuut achterstand volgde. Lukyanuk had het geluk echter minder aan zijn zijde. Hij had geen stuurbekrachtiging meer en viel daardoor ver terug in het klassement, maar heeft zich uiteindelijk toch terug weten te vechten naar een 10e positie algemeen. De Duitser Edith Weis was in zijn Mitsubishi Lancer Evo IX was de eerste ‘grote’ uitvaller, maar aangezien hij op de eerste KP al problemen had was hij geen gevaar voor de andere rijders in het klassement.

Nasser Al-Attiyah ging tijdens de tweede bouclé de aanval in, en verkleinde zijn achterstand naar 1.3 seconden op KP5. Op de andere 3 proeven was Kajetanowicz echter op alle drie de snelste, waardoor hij zijn voorsprong uitbreidde naar 12 seconden. Magalhães zou de dag afsluiten als 3e gevolgd door Al-Kuwari, een concurrent van Al-Attiyah in het MERC, op de 4e positie. De top 5 werd aangevuld door de Tsjech Jaromir Tarabus, die in zijn Skoda Fabia S2000 de Fransman Robert Consani achter zich hield.

Vandaag wordt de tweede en laatste dag verreden rondom Cyprus, en zullen we zien wie de overwinning op zijn naam gaat schrijven. Houd de site dus op de hoogte voor meer actueel nieuws over deze rally want morgen volgt het verslag van dag 2.

Tussenstand CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2015 (na dag 1:)

1. K. Kajetanowicz / J. Baran (Ford Fiesta R5)

2. N. Al-Attiyah / M. Baumel (Ford Fiesta RRC – +12.2)

3. B. Magalhães / H. Magalhães (Peugeot 208 T16 – +2:16.8)

4. A. Al-Kuwari / M. Clarke (Ford Fiesta RRC – +2:57.9)

5. J. Tarabus / D. Trunkát (Skoda Fabia S2000 – +3:06.8)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.