Afbeeldingsresultaat voor kalle rovanpera skoda
Foto: Skoda Motorsport

16-12-2017 – De 17-jarige Kalle Rovanperä zal de boeken in gaan als de jongste fabrieksrijder in het World Rally Championship. De Fin is bevestigd bij het team van Skoda Motorsport en zal voor dat team het WRC2-kampioenschap af gaan werken.

Skoda Motorsport heeft voor 2018 twee talentvolle coureurs weten aan te stellen. Kalle Rovanperä zal namelijk worden bijgestaan door zijn 21-jarige teamgenoot Christian Ole Veiby uit Noorwegen. Verder blijft regerend WRC2-kampioen Pontus Tidemand vooralsnog bij Skoda, maar het is zeer waarschijnlijk dat hij in de loop van het seizoen de overstap zal gaan maken naar een Volkswagen Polo GTI R5. Jan Kopecký is al ruim een decennia lang verbonden aan het team van Skoda, en in 2018 blijft ook hij aan dit team verbonden.

Tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag maakte het Tsjechische team met trots de line-up voor komend seizoen bekend. Teammanager Michal Hrabanek sprak in een interview:

Michal Hrabanek: “We zijn erg blij om Pontus Tidemand en Jan Kopecký nog een jaartje in dit team te houden. De jonge Christian Ole Veiby heeft tijdens enkele wedstrijden voor ons afgelopen jaar al bewezen een zeer getalenteerd coureur te zijn die snel progressie maakt. Met de 17-jarige Kalle Rovanperä krijgen we daar nog een getalenteerd WRC-Rookie bij, en we zijn blij hem ook te mogen verwelkomen in ons team.”

Kalle Rovanperä, zoon van oud-WRC coureur Harri Rovanperä, kreeg niet alleen door het team van Skoda Motorsport een contract aangeboden. Het werd voor hem een keuze tussen Skoda en M-Sport, waarvan die laatste erop had gehoopt een WRC2-programma met de Fin af te werken. Tijdens het Memorial Bettega evenement in Italië afgelopen weekend kreeg Rovanperä alvast de kans om de Ford Fiesta R5 te leren kennen. Tijdens de persconferentie dinsdag sprak Skoda CEO Bernhard Maier over de toekomst van Skoda Motorsport.

Bernhard Maier: “2017 gaat de boeken in als het meest succesvolle jaar van Skoda in de motorsport ooit! Dit is een geweldige prestatie voor ons team, en daar mag het bedrijf dan ook zeer trots op zijn. Skoda is al ruim 116 jaar actief in de motorsport, en deze traditie gaan we dus ook voortzetten in de toekomst…”

Naast het succes van de WRC2-titel van Pontus Tidemand wist het team ook in het APRC-kampioenschap de titel te pakken met Gaurav Gill en het Tsjechische kampioenschap te winnen met Jan Kopecký. Over de hele wereld wist het merk maar liefst 14 titels te boeken.

Geruchten gaan overigens dat Skoda in 2019 de overstap wil maken van het WRC2 naar het WRC. 2018 zou een voorbereidingsjaar moeten worden waarop de coureurs beoordeeld gaan worden op hun kwaliteiten. Samen met het team van Volkswagen zouden ze nu al bezig zijn met de bouw van een World Rally Car. Op dit moment zijn Hyundai, Citroën, Toyota en M-Sport al actief in het WRC. Een WRC-rentree van Skoda zou dus betekenen dat we in 2019 wel eens vijf fabrieksteams aan de start kunnen gaan zien. Het is nog even afwachten dus op meer nieuws, maar van Rovanperä zou de overstap naar Skoda wel eens een zeer tactische zet kunnen zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.