26-05-2017 – Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei wordt rondom Veldhoven één van Nederlands grootste rallyevenementen verreden: de 53e ELE Rally. Ook NRT Rallyteam kopman Karel Nortier zal aan de start verschijnen van de Brabantse klassieker. Hij rijdt met zijn schoondochter Marlous Nortier-Kion als navigator. Een vrij unieke samenstelling in de rallysport! Samen gaan ze voor een mooi resultaat in de oudste rally van Nederland.

Voor Karel is het al 17 jaar geleden dat hij deelnam aan de ELE Rally. Karel was bij zijn laatste deelname in 2000 nog navigator van Ruud Visser in een Suzuki Swift. Sinds 2005 heeft Karel zijn eigen rallyteam en rijdt hij zelf. In de afgelopen jaren kwam het om verschillende redenen niet uit om de ELE op de kalender te zetten. Dit jaar lukte dit uiteindelijk wel.

De laatste deelname van Marlous aan de ELE Rally was een stuk recenter. In 2014 deed ze voor het laatste mee, met een mooie 22e plaats als resultaat. Komend weekend zal ze voor de 4e keer aan de start staan van het evenement. Met deze ervaring kan ze Karel goed coachen.

Het serviceteam bestaat uit Stefan Boer, Frank Senders, Ad Miltenburg en Martin Nortier. Zij zullen de Opel Astra GSi gedurende het evenement in topconditie houden en zij dragen zorg voor de catering. Het team heeft startnummer 37 toegewezen gekregen.

De rally telt 417 kilometer, waarvan er 157 op snelheid worden verreden. Op vrijdagavond staan er 6 klassementsproeven op het programma en op zaterdag worden er nog eens 11 proeven afgewerkt. Vrijdag om 19.39 start de eerste deelnemer vanaf het podium bij de “Schippers Stop” in Veldhoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.