Afbeeldingsresultaat voor kenotek ypres rally 2016 foto's

Foto: KolmanSport

23-10-2016 – Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017 zal rondom Ieper het geweld weer losgaan, als het hoogtepunt van de Belgische Rallykalender weer op het programma staat. Niet alleen de complete Belgische rallytop komt komend seizoen aan de start van het evenement, maar met de toevoeging van het Brits Rallykampioenschap zullen ook de Britse toppers zich aan de paden wagen. Maar er is nog meer…

De Tour European Rally is sinds dit seizoen een nieuw kampioenschap buiten de FIA om. Het kampioenschap telt dit seizoen vier wedstrijden, waaronder de zeer populaire Rally van Madeira (Portugal) en de Rallye du Valais (Zwitserland) toebehoren. Volgend jaar mag ook de Kenotek Ypres Rally zich in dit rijtje voegen, waardoor de kalender voor dit kampioenschap er nog uitdagender uit zal gaan zien.

De Tour European Rally (TER) is erg vergelijkbaar met de welbekende International Rally Challenge (IRC) van een paar jaar terug. Deze challenge kwam in het verleden al goed uit de bus en wist zelfs uit te groeien naar een kampioenschap die nog groter zou zijn dan het toenmalige Europese Rally Kampioenschap (ERC). Op de kalender van 2017 staan voorlopig al heel wat mooie wedstrijden gepland. Naast de Ypres Rally, Rally van Madeira en Rallye du Valais zullen ook de Rally Liezen (Oostenrijk) en een onverharde rally in het Italiaanse Toscanië deel uit maken op de kalender. Wellicht wordt er eerdaags zelfs nog een zesde wedstrijd aan dit rijtje toegevoegd.

Jan Huyge (Marketing & Sales Director): “De komst van het British Rally Championship was een eerste belangrijke stap naar een kwalitatief sterk bezet startveld, want de combinatie van de Belgische en de Britse top zal ons een fantastische affiche opleveren. Daarnaast zijn we trots dat we deel zullen uitmaken van de Tour European Rally, een internationaal kampioenschap vol ambitie met enkele mythische rally’s en een uitstekende TV-return.”

Alain Penasse (Rally Director): “Om iedereen gelijke kansen te bieden, zowel de Belgen, de Britten als de andere Europeanen, zullen we het parcours voor meer dan 50% wijzigen. Proeven worden omgekeerd, hier en daar komt er een lusje bij of laten we een stuk weg, enz. Natuurlijk zal de aard van het parcours hetzelfde blijven, maar de proeven zullen toch grotendeels gewijzigd zijn. Dat houdt het boeiend voor de piloten.”

Wie al eens kennis wil maken met het profiel van de klassementsproeven in West-Vlaanderen kan alvast het weekend van 7 mei vrijhouden, want dan organiseert Superstage zijn eerste Short Rally op de Monteberg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.