Foto: Autosportnews Magazine

31-05-2016 – Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag kregen we de bevestiging dat de Hyundai i20 R5 zijn debuut voor het publiek zal maken tijdens de Kenotek Ypres Rally. Er werd gekozen voor het Nederlandse duo Kevin Abbring en navigator Sebastiaan Marshall om de wagen te laten debuteren. Teammanager Alain Penasse verklapte afgelopen november al het één en ander over het debuut van de i20 R5 in Ieper.

Alain Penasse: “De Kenotek Ypres Rally is een keerpunt in het project van de nieuwe generatie van de i20 R5. De rally is de perfecte plaats voor het publieke debuut van de wagen. In Ieper willen we vooral ons testprogramma verder zetten en de wagen tonen in een evenement. De vlakke, snelle wegen van de rally zijn verschillend van onze vorige asfalttesten van de jongste maanden.”

Andrea Adamo (Hoofd Hyundai Customer Racing): “De Rally Van Ieper is een zeer belangrijk weekend voor het i20 R5 project! Dit is de ideale locatie om de wagen te presenteren. Het ERC is een belangrijk kampioenschap voor de R5 piloten, en dus ook voor onze potentiële klanten.”

In Ieper zal de wagen bestuurd worden door Kevin Abbring die zoals bekend als testrijder van het Hyundai World Rally Team mee instond voor de ontwikkeling. Bij zijn vijfde deelname van deze Ypres Rally zal de Nederlander kunnen beschikken over een compleet nieuwe wagen, gebouwd na het vele testwerk met  het prototype en identiek aan de wagens die in het najaar op de klantenmarkt komen. De wagen zal ook niet langer in de camouflage kleuren rijden, maar voor de gelegenheid in een frisse nieuwe livery ontworpen door een Nieuw-Zeelandse fan voor een wedstrijd van Hyundai Motorsport. Abbring zal tijdens de Rally van Ieper overigens niet op snelheid deelnemen, maar als 0-wagen van de partij zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.